Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Pľúcne chlamýdie od A po Z

Publikované 27-04-2017 Napísal 60724
Obľúbené0

Ako liečiť pľúcne chlamýdie, aké majú pľúcne chlamýdie prejavy a čo to vlastne je?

Existuje nemalé množstvo zákerných chorôb, o ktorých mnohí z nás ani len netušia. Pľúcne chlamýdie k nim rozhodne môžeme s čistým svedomím priradiť.

Pozrime sa na to teda dôkladnejšie. Patria k najrozšírenejším mikroorganizmom. Má ich v tele približne 80 % populácie, ich výskyt vekom stúpa, najmä po päťdesiatom roku života.
Niekto ani netuší, že je ich hostiteľ. Iným dajú riadne zabrať v podobe často sa opakujúcich chorôb.

Nazývajú sa tiež energetické parazity, pretože žijú v tele bunky a živia sa jej energiou. Ich najzákernejšou povahovou črtou je nepochybne neuveriteľná odolnosť. Dokážu byť v organizme pasívne aj niekoľko rokov.
Keďže liečba je pomerne komplikovaná a nie vždy sa aplikujú správne lieky, s obľubou sa vracajú v podobe opakovaných zdravotných problémov, v najhoršom prípade končia až smrťou pacienta.

.

Neliečené pľúcne chlamýdie

-          Opakované zápaly

-          Návrat chronickej nádchy

-          Malátnosť

-          Infekcia

-          Pľúcne choroby

-          Choroby srdca

-          Ochorenia nervového systému

 Objednať CHlamysan Forte SV9 tinktúra >>>             chlamydil-extra-chlamydie-bakterie-60ks-tabliet    Objednať Chlamydil Extra  >>>

Najľahšie sa rozširujú v komunitách, či už v detských kolektívoch (školy, škôlky), na verejných priestranstvách, hlavne uzavretých ( nákupné centrá, divadlá, kiná). Šíria sa kvapôčkovou infekciou, čiže kýchnutím, ďalej slinami, hlienmi a inými sekrétmi.
Ich inkubačná doba je v rozmedzí niekoľkých dní až týždňov. Závisí to od sily imunitného systému napadnutého tela. Jeho oslabenie je pre ne vstupnou bránou, aby sa mohli nerušene rozmnožovať.
Práve preto patria k najrizikovejším skupinám práve ľudia s oslabenou imunitou ako napr. cukrovkári, pacienti trpiaci akútnou leukémiou, či astmou.

Chlamýdie na pľúcach – chlamydia peumoniae- vyvolávajú infekčné ochorenie horných a dolných dýchacích ciest. Sprvu sa javia ako bežná chrípka, lenže kašeľ je neutíchajúci a nepomáhanú žiadne sirupy, či iné voľne dostupné lieky. Nepríjemné kašľanie len zmierňujú.

.

Pľúcne Chlamýdie príznaky

-          Vysoká teplota

-          Dlhotrvajúci dusivý kašeľ

-          Zápal hrtana

-          Zápal mandlí

-          Chrapot

-          Intenzívny pocit únavy

-          Bolesti hlavy

-          Bolesť svalov a kĺbov

-          Bolesť brucha

-          Bolesti zubov

.

Ak spomínané príznaky neprestávajú, je potrebné navštíviť lekára. Musia sa spraviť špeciálne sérologické vyšetrenia krvi. Nevýhodou je, že sa tieto mikroorganizmy dajú preukázať až po 2- 3 týždňoch od vniknutia do buniek.
Ďalším spôsobom sú výtery z nosa, úst a materiálu, ktorý pacient vykašľal. Toto vyšetrenie však robia len špecializovaní odborníci v mikrobiologických laboratóriách.

.

Liečba pľúcnych chlamýdií

Keďže ide o parazity, ktoré žijú hlboko v tele bunky, bežné antibiotiká nestačia. Je potrebné užívať širokospektrálne antibiotiká, ktoré dokážu preniknúť až do jadra bunky a účinne zničiť aj nežiaduce mikroorganizmy.
Liečba sa zvykne doplniť prípravkami na kašeľ, kodeínom, inhalačnými kortikosteroidmi. Dĺžka liečby závisí od stavu infekcie.

-          Akútna infekcia : 7 – 10 dní

-          Chronická infekcia : 3 – 6 týždňov

.

 Objednať CHlamysan Forte SV9 tinktúra >>>             chlamydil-extra-chlamydie-bakterie-60ks-tabliet    Objednať Chlamydil Extra  >>>

.

Alternatívna liečba pľúcnych chlamýdií

Toto ochorenie je žiaľ také vážne, že liečba bez antibiotík nie je možná. Všeobecne známe sú však aj ich nežiaduce účinky na ľudský organizmus, ktoré sa zväčša prejavia v tráviacom systéme napr. bolesťami žalúdka, nechutenstvom, plynatosťou, ojedinele aj zvracaním či hnačkami.
Existujú však aj spôsoby, ako tieto nepríjemné prejavy zmierniť alebo úplne eliminovať a zároveň urýchliť proces liečby.

.

-          Zvýšený príjem tekutín: vo forme čerstvých zeleninových, ovocných štiav a nesýtenej vody

-          Pitie čajov - z bylinkových sú najideálnejšie: tymian, lipa, aníz, sladké drievko, materina dúška, baza čierna – uľahčujú vykašlávanie. Ďalej je to majorán, mäta, oregano, fenikel, bazalka, rumanček, zázvor – podporujú trávenie, uľavujú pri plynatosti. Zároveň dané bylinky pomáhajú pri horúčkach, nádche, bolestiach hrdla a celkovo podporujú čistenie organizmu. Ideálne je piť aj zelený a čierny čaj pre jeho silné protizápalové účinky.

-          Pitie kávy: rozširuje priedušky, čím napomáha vykašliavaniu

-          Dostatočný príjem omega 3 mastných kyselín: na podporu imunity

-          Vitamín D: silný protizápalový účinok

-          Vitamín A: podporuje slizničnú imunitu

-          Zinok: imunostimulačný, dôležitý pre fungovanie a plné využitie účinkov vitamínu D

-          Vitamín C: pre správne fungovanie imunity

-          Kurkuma: protizápalový účinok. V kombinácii s čiernym korením jej účinok 20 000 násobne vzrastie. Skvelé je skombinovať rybí olej s 1 ČL kurkumy a štipkou čierneho korenia.

-          Betaglukán: podporuje imunitu, účinný v boji proti infekčným chorobám. Má veľké zastúpenie v hlive ustricovej

Štítok: pľúca
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa