Pesto z medvedieho cesnaku
Ingrediencie:
♥ 1 stredne veľká misa čerstvých listov medvedieho cesnaku
♥ 2 stonky čerstvého estragonu
♥ 2 dcl panenského olivového oleja
♥ 1 dcl tekvicového oleja
♥ 2 PL slnečnicových semienok
♥ himalájska soľ
♥ 1 PL lahôdkového droždia
♥ 1 ČL šťavy z limetky
Postup:
Medvedí cesnak s estragonom nakrájame na malé kúsky. Ingrediencie dáme do mixéra, zalejeme olejom, osolíme, pridáme limetkovú šťavu, lahôdkové droždie a dôkladne rozmixujeme. Ak sa nám zdá hmota hustá, postupne môžeme pridávať tekvicový olej, ak naopak riedka, pridávame medvedí cesnak.
Tip Babičkinej záhrady na rýchlu večeru: Pesto si radi pridávame do cestovín spolu so súšenými paradajkami. Trošku opražime na oleji a môžeme podávať večeru :)