Vyhľadávanie na blogu

Pesto z medvedieho cesnaku

Pulibkované: 02.04.2019 15:50:26
Kategórie: Antihistamínová alergia , Nátierky , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty

Pesto z medvedieho cesnaku

Ingrediencie:

♥ 1 stredne veľká misa čerstvých listov medvedieho cesnaku

♥ 2 stonky čerstvého estragonu

♥ 2 dcl panenského olivového oleja

♥ 1 dcl tekvicového oleja

♥ 2 PL slnečnicových semienok

♥ himalájska soľ

♥ 1 PL lahôdkového droždia

♥ 1 ČL šťavy z limetky

Postup:

Medvedí cesnak s estragonom nakrájame na malé kúsky. Ingrediencie dáme do mixéra, zalejeme olejom, osolíme, pridáme limetkovú šťavu, lahôdkové droždie a dôkladne rozmixujeme. Ak sa nám zdá hmota hustá, postupne môžeme pridávať tekvicový olej, ak naopak riedka, pridávame medvedí cesnak.

Tip Babičkinej záhrady na rýchlu večeru: Pesto si radi pridávame do cestovín spolu so súšenými paradajkami. Trošku opražime na oleji a môžeme podávať večeru :) 

Dagmar Čanigová je autorka eBookov určených pre ľudí, ktorí trpia potravinovými intoleranciami a alergiami. Organizuje živé kurzy varenia, na ktorých vás naučí variť a piecť bez lepku, vajíčka, mlieka a orechov. Tento recept nájdete aj v jej digitálnej kuchárskej knihe Jedlo ako liek - 50+ receptov pri potravinovej intolerancii. 

Pridať komentár