Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

O koreninách - zdravie zo špajzy

Publikované 10-09-2016 1135
Obľúbené0

Soľ, mleté čierne korenie a bobkový list odsunieme :) a pozrieme sa na korenie, ktoré sa ukrýva vzadu na polici. Teda na to, ktoré používame skôr sviatočne. Pritom je to škoda, lebo obsah mnohých vrecúšok skrýva nielen chutný, ale aj liečivý obsah. V zime sa nám môžu zísť najmä:


Kurkuma
Čaj z nej neuvaríte, pretože prášok sa vo vode zle rozpúšťa. Použite ju radšej pri varení. Spolu s cesnakom, brokolicou, kapustou a tofu vyrobíte protirakovinovú strelu.

Mäta pieporná
Vysaďte si ju k plotu a onedlho sa rozrastie ako burina, zdôrazňujeme, že nádherne voňajúca burina. Mätový čaj osviežuje, lieči bolestivé ranky v ústach a na ďasnách, je výborný na trávenie, zmierňuje plynatosť a poradí si aj s nádchou, prechladnutím a upchatým nosom. 
Vedeli ste, že už vyrábajú aj ceruzky pre deti s mätovou vôňou ? :)

Škorica
Sesternica bobkového listu sa v mnohých rodinách šanuje na jablkovú štrúdľu, do vareného vína a medovníčkov. Odporúčame dávať ju v rozumnom množstve všade, kam sa len hodí, a to po celý rok. Pomáha znižovať tlak, cholesterol, má upokojujúce a antibakteriálne účinky.

Zázvor
Prihoďte si ten čudný pokrútený zemiak k nákupu a uvarte si z neho čaj, ktorý zatočí s nádchou (stačí nastrúhať a zaliať horúcou vodou, tekutinu po vylúhovaní vypite a to, čo ostalo na dne šálky, zjedzte). Prisaháme, že mletý ďumbierový prášok alebo vrecúškové čaje, ktoré si bežne kupujeme, nesiahajú čerstvému zázvoru ani po päty. Vôňa sa preženie vašimi dutinami a citlivejšie bude zrejme štípať jazyk. V kombinácii s medom a citrónom je zázvor naším jesenným favoritom.
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa