
Sexualita a Tradičná čínska medicína
2022-07-07
Výborná jarná polievočka na detoxikáciu pečene, prečistenie horúčosti, rôzne zápalové procesy, akné, vyrážky a podporu trávenia. Vhodná pre unavených ľudí bez energie.
Pečeň je jinový orgán vo fáze dreva, ktorú reprezentuje obdobie jari. Je to malá továreň v našom tele a určite si našu pozornosť zaslúži. V strave sú fazuľky mungo vynikajúce na jej podporu.
Polievka je doladená údenou paprikou (čím sa zjemnila chladná povaha mungo), korením čubrica, morskými riasami, originál shoyu omáčkou. Ak máte doma vývar, podporíte zároveň aj obličky, ktoré sú matkou pečene.
Takto to funguje v celostnej výžive na podporu energie v tele a správne fungovanie orgánov podľa piatich elementov. Na podporu jin môžete použiť lyžičku kvalitného ľanového oleja do hotového krému.
*
1 hrnček uvarených fazuliek mungo s morskou riasou
½ hrnčeka nakrájaného zeleru
1 cibuľu očistenú a nakrájanú na kocky
1PL olivového oleja
1/2čl korenia čubrica /prípadne saturejka/
1/2čl údenej papriky
3 ks celý kardamón /na podporu trávenia/
1čl shoyu omáčky
1l vývaru /prípadne vody/
*
Na oleji speňte cibuľu, pridajte korenie okrem sójovej shoyu omáčky. Tú vždy pridávajte po odstavení polievky zo zdroja tepla. Fazuľky mungo namočte a uvarte klasickým spôsobom bez soli, len s pridaním morskej riasy. Naučte sa pridávať morské riasy do varenia strukovín a zbavíte sa tak nafukovania.
Do základu pridajte uvarené mungo, nakrájaný zeler, zalejte vývarom a varte asi 20 minút. Polievku rozmixujte na hladký krém, dosoľte a nakoniec dochuťte sójovou omáčkou shoyu. Trochu celých fazuliek si nechajte a pridajte do hotového krému. Pri podávaní posypte píniovými orieškami alebo slnečnicovými, tekvicovými či sezamovými semienkami.
recept z alenadudasova.sk
Minestrone - letná zeleninová polievka
Šošovicová polievka s jačmeňom a hlivou
Prosim najskôr sa prihláste.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.
Prihlásiť saVytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.
Prihlásiť sa