Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Minestrone - letná zeleninová polievka

Publikované 11-06-2021 Napísal 837
Obľúbené0

Minestrone polievka a zelenina v hlavnej úlohe

.

Kedy, ak nie nie v lete, by zelenina mala byť hlavnou ingredienciou polievok? No predsa po celý rok. Avšak leto keď je horúco, ťažké jedlá nejdú veľmi na chuť a zelenina nás ochladzuje aj osviežuje je leto najvhodnejšie obdobie.

Po ruke máme množstvo čerstvej a cenovo dostupnej zeleniny a bolo by smutné nevyužiť ju aj v polievkach. Sviežosť čerstvej zeleniny, krátke varenie a občas aj kyslosť citrónu sú v lete ideálne "kombinácie" na prípravu osviežujúcich jedál. Tieto polievky vám prinesú príjemné osvieženie a spestrenie letného jedálnička.

.

50g prerastená slaninka

2 PL olivový olej

2 ks cibuľa

1 ks stopkový zeler

1 ks väčšia mrkva

4 strúčiky cesnak

1.5 litra zeleninový vývar (bujón)

1 konzerva lúpané paradajky

1 konzerva biela fazuľa

1 šálka hrášok

2 šálky nasekaná biela kapusta

100g cestoviny vretená

soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie, extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať

.

Postup prípravy polievky Minestrone

Vo väčšom hrnci začnite opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku. Pridajte olivový olej a opekajte do zlatohneda. Potom prisypte cibuľku, ktorú nakrájajte na tenké rezančeky a opäť restujte. Hneď po cibuľke pridajte na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. Spolu restujte na miernom ohni asi 5 minút.

Pridajte cesnak a minútku opekajte s ostatnou zeleninou. Prilejte vývar a lúpané paradajky. Zmes priveďte k varu a pridajte fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu. Osoľte, pridajte papriku a provensálske bylinky. Na miernom ohni varte asi 20 minút. Keď bude polievka strácať na objeme dolejte vývar (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).

Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku podľa potreby dochuťte soľou a korením. Teraz pridajte cestovinu (najviac sa osvedčili vretená) a varte ďalších 15 minút.

Pri servírovaní pokvapkajte olivovým olejom, posypte strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťkou u a kúskom opečeného chlebíka.

Dobrú chuť

Štítok: polievka
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa