Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre

Minestrone - letná zeleninová polievka

Publikované 2021-06-11 Napísal 458
Obľúbené0

Takto chutí leto, takto chutí a aj toto je Taliansko.

Minestrone polievka a zelenina v hlavnej úlohe

.

Kedy, ak nie nie v lete, by zelenina mala byť hlavnou ingredienciou polievok? No predsa po celý rok. Avšak leto keď je horúco, ťažké jedlá nejdú veľmi na chuť a zelenina nás ochladzuje aj osviežuje je leto najvhodnejšie obdobie.

Po ruke máme množstvo čerstvej a cenovo dostupnej zeleniny a bolo by smutné nevyužiť ju aj v polievkach. Sviežosť čerstvej zeleniny, krátke varenie a občas aj kyslosť citrónu sú v lete ideálne "kombinácie" na prípravu osviežujúcich jedál. Tieto polievky vám prinesú príjemné osvieženie a spestrenie letného jedálnička.

.

50g prerastená slaninka

2 PL olivový olej

2 ks cibuľa

1 ks stopkový zeler

1 ks väčšia mrkva

4 strúčiky cesnak

1.5 litra zeleninový vývar (bujón)

1 konzerva lúpané paradajky

1 konzerva biela fazuľa

1 šálka hrášok

2 šálky nasekaná biela kapusta

100g cestoviny vretená

soľ, mletá paprika, provensálske korenie, mleté čierne korenie, extra panenský olivový olej, parmezán, petržlenová vňať

.

Postup prípravy polievky Minestrone

Vo väčšom hrnci začnite opekať na drobné kocky nakrájanú slaninku. Pridajte olivový olej a opekajte do zlatohneda. Potom prisypte cibuľku, ktorú nakrájajte na tenké rezančeky a opäť restujte. Hneď po cibuľke pridajte na drobno pokrájaný zeler a mrkvu. Spolu restujte na miernom ohni asi 5 minút.

Pridajte cesnak a minútku opekajte s ostatnou zeleninou. Prilejte vývar a lúpané paradajky. Zmes priveďte k varu a pridajte fazuľku, hrášok a nasekanú kapustu. Osoľte, pridajte papriku a provensálske bylinky. Na miernom ohni varte asi 20 minút. Keď bude polievka strácať na objeme dolejte vývar (polievka má byť redšia a ešte musí poňať aj cestovinu).

Keď sú všetky ingrediencie mäkké a uvarené, polievku podľa potreby dochuťte soľou a korením. Teraz pridajte cestovinu (najviac sa osvedčili vretená) a varte ďalších 15 minút.

Pri servírovaní pokvapkajte olivovým olejom, posypte strúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťkou u a kúskom opečeného chlebíka.

Dobrú chuť

Štítok: polievka
Niečo pre vás
Odporúčané články

Tekvicová polievka z hokkaido

NapísalVíce než strava 490 2021-09-24
Obľúbené
Nechce sa vám variť alebo stáť dlho pri šporáku? Máme pre vás riešenie v podobe výživnej a chutnej polievky, ktorú...
Čítať ďalej

Osviežujúca šalátová polievka

NapísalMichal 230 2021-06-20
Obľúbené
Počas horúcich letných dní, kedy je náš organizmus permanentne prehrievaný, potrebujeme prijímať jedlá, ktoré nás...
Čítať ďalej

Šošovicová polievka s jačmeňom a hlivou

NapísalAlchymilka 762 2021-04-30
Obľúbené
Výživná hutná polievka pre čas skoršej jari, keď ešte býva nestabilné a chladné počasie a potrebujete prehriať alebo...
Čítať ďalej

Mungo krém so zelerom a píniovými orieškami

NapísalAlena Dudasova 378 2021-03-17
Obľúbené
Výborná jarná polievočka na detoxikáciu pečene, prečistenie horúčosti, rôzne zápalové procesy, akné, vyrážky a...
Čítať ďalej
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa