Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Menštruačné ťažkosti

Publikované 12-09-2016 2281
Obľúbené0

Ako na menštruačné ťažkosti


Alchemilka žltozelená

Menštruačné poruchy môže odstrániť alchemilka žltozelená.

Jedna kopcovitá čajová lyžička alchemilky na šálku sa zaleje horúcou vodou, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve až tri šálky.

Ak sa v puberte vyskytnú menštruačné poruchy, odporúča sa čajová zmes z rovnakých dielov alchemilky žltozelenej a rebríčka obyčajného. Jedna kopcovitá čajová lyžička bylín na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve až tri šálky.

Čakanka obyčajná

Jedna kopcovitá čajová lyžička čakanky na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a ráno sa po dúškoch vypije jedna šálka čaju.

Dúška materina

Nepravidelnosti menštruačného cyklu upravuje aj čaj z dúšky.

Jedna kopcovitá čajová lyžička dúšky na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve šálky.

Poduška s dúškou materinou

Kŕče súvisiace s menštruáciou zmierňuje poduška s dúškou materinou.

Primerane veľká obliečka na podušku sa naplní sušenými kvetmi a stonkami dúšky a pred spaním sa položí na brucho.

Hluchavka biela

Jedna kopcovitá čajová lyžička bielej alebo žltej hluchavky na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch pijú dve šálky.

Kapsička pastierska

Čaj z kapsičky pastierskej je účinný liečebný prostriedok pri silnom menštruačnom krvácaní. S čajovou kúrou sa začne 8 až 10 dní pred začiatkom menštruácie a denne sa vypijú 2 šálky čaju až do jej skončenia.

Jedna kopcovitá čajová lyžička kapsičky pastierskej na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch.

Týmto čajom sa upravujú aj nepravidelnosti menštruácie v období puberty.

Rebríček obyčajný

Pri vynechaní menštruácie a nepravidelnostiach cyklu v puberte pomôže denne jedna šálka čaju z rebríčka ráno nalačno.

Jedna kopcovitá čajová lyžička rebríčka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch.

Rumanček pravý

Všestranný rumanček pravý pomáha pri menštruačných poruchách a nepravidelnostiach, napríklad pri vynechaní mesačného cyklu.

Jedna kopcovitá čajová lyžička rumančeka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne sa po dúškoch vypijú tri šálky čaju.

Stavikrv vtáčí

Jedna kopcovitá čajová lyžička stavikrvu vtáčieho na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije počas celého dňa, denne dve šálky čaju.

Čajová zmes

Pri veľmi silnom menštruačnom krvácaní sa osvedčila nasledujúca čajová zmes:

25g kvetov arniky horskej, 50g koreňa valeriány lekárskej, 25g pľuzgierky islandskej, 25g medovky lekárskej, 25g šalvie lekárskej, 25g rebríčka obyčajného.

Byliny sa dôkladne premiešajú. Jedna kopcovitá čajová lyžička bylín na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch, jedna šálka pred raňajkami. Čaj by sa mal piť dlhšie obdobie, aj potom, keď sa už menštruačné krvácanie upravilo.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa