Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Mechúr

Publikované 14-09-2016 2825
Obľúbené0

Ako na zápal močového mechúra

Obklad z rumančeka pravého

Jedna hrsť kvetov rumančeka sa zaleje horúcou vodou, precedí sa, teplé kvety sa položia na ľanové plátno a potom ako obklad na mechúr. Na udržanie tepla sa tento obklad z kvetov ovinie ešte ďalšou teplou šatkou.

Vŕbovka malokvetá

Jedna kopcovitá čajová lyžička vŕbovky na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch ráno nalačno a večer pol hodiny pred večerou vždy jedna šálka.

Kukurica siata

Jedna kopcovitá čajová lyžička nitkovitých čneliek kukuričných klasov na šálku  sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a každé 2 až 3 hodiny sa vypije jedna polievková lyžica čaju. Praktické je naliať si dennú dávku čaju do zohriatej termosky.

Parný kúpeľ z prasličky roľnej

Štyri čajové lyžičky prasličky sa zalejú 1 litrom horúcej vody. V kúpacom plášti si treba čupnúť nad nádobu s prasličkovým odvarom a nechať pary pôsobiť na mechúr 10 minút.

Precedené byliny možno položiť na čisté ľanové plátno a použiť ako obklad na mechúr.

Sedací kúpeľ z hluchavky

V 5-litrovom vedre so studenou vodou sa 12 hodín namáča 100g bielej alebo žltej hluchavky. Studený výluh sa potom zohreje, precedí a prileje do kúpeľovej vody. Vody musí byť pri kúpaní toľko, aby zakrývala obličky. Po 20-minútovom kúpeli sa netreba utierať, len sa zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si na hodinu do postele.

Popri sedacích kúpeľoch by sa mala vypiť denne jedna šálka čaju z hluchavky.

Jedna kopcovitá čajová lyžička bylín na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa