Maková bezlepková torta
Recept :
300 g pomletého maku
4 vajcia
100 g masla
100 g práškového cukru
100 g bieleho jogurtu al. kyslej smotany
1 L kypriaceho prášku, štipka soli
smotana na šľahanie, ovocie podľa chuti (ja som použila čerstvé jahody a čučoriedky)
džem na potretie
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopené vychladené maslo a jogurt. V maku si rozmiešame kypriaci prášok a pridáme do zmesi spolu so štipkou soli. Vmiešame vyšľahané bielka. Vylejeme do silikónovej tortovej formy a pečieme cca 40 min na 170 ° C.
Korpus necháme vychladnúť a rozrežeme ho na polovicu. Spodný plát natrieme džemom, poukladáme ovocie a navrch potrieme trochou šľahačky. Pri vrchnom pláte postupujeme tak isto. Na šľahačku môžme ešte dať ovocie na dozdobenie. Dobrú chuť, bola výborná!
/Lucia Mikolášová/
Zu**** 25-03-2018
Túto makovú tortu som piekla 2 krat a zo spodu nedržala ,jedli sme ju priamo z plechu????