Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Liečivé šťavy - graviola šťava

Publikované 19-05-2021 Napísal 2652
Obľúbené0

Ako lieči graviola?

Pozrime sa na zdravotné účinky plodu gravioly

.

Graviola je zdroj antioxidantov

Podľa štúdie z roku 2014, obsahuje graviola viacero zlúčenín, ktoré majú účinky antioxidantov.

Patria sem:

Triesloviny (taniny)
Saponíny
Phytosteroly
Flavonoidy
Antrachinóny

.

Graviola má protizápalové a protibolestné účinky

Podľa ďalšej štúdie, má taktiež protizápalové účinky, ktoré môžu aj obmedziť bolesť. Štúdia taktiež podporuje používanie gravioly ako „ľudového lieku“ proti bolestiam a zápalom.

.

Graviola môže znížiť krvný cukor

Výsledky zo štúdie na hlodavcoch (2008) hovoria, že graviola môže pomôcť ľudom, ktorý majú cukrovku, pri znižovaní krvného cukru. Štúdia potvrdila významné zníženie krvného cukru pri hlodavcoch s cukrovkou.

Napriek tomu, že myši dostávali menej vody a jedla, tak nestratili žiadnu váhu. Vedci si myslia, že to je náznak lepšieho kontrolovania hladiny glukózy v krvi.

.

Graviola môže znížiť krvný tlak

Mnoho ľudí používa graviolu ako prírodný liek na zvýšený tlak, ktorý môže (ak je neliečený) viesť k srdcovým chorobám, cukrovke alebo infarktu.

Štúdia z roku 2012 na myšiach odhalila, že rastlina dokázala znížiť krvný tlak bez toho, aby zvýšila tep srdca. Podľa výskumníkov získava táto rastlina svoje pozitívne účinky z iónov vápnika.

.

Graviola môže zabrániť vredom v žalúdku

V štúdii z roku 2014 na hlodavcoch, ukázala graviola proti-vredové účinky. Pomáhala žalúdku pri udržiavaní zdravého, hlienovitého obalu na svojich stenách. Taktiež dokázala zabrániť poškodeniu tráviaceho traktu.

.

Graviola môže vyliečiť herpes

Graviola sa dnes používa ako alternatívne liečenie proti herpesu. Štúdia z roku 2012 ukázala, že môže mať proti-herpesové účinky.

.

Graviola lieči niektoré typy rakoviny

.

Je niekoľko dôkazov, že graviola dokáže bojovať s niektorými typmi rakoviny. V štúdii z roku 2016, ktorá skúmala účinkovanie gravioly aj v tele aj mimo tela, sa rastlina ukázala ako toxická proti niektorým bunkám rakoviny prsníkov.

Taktiež podporovala funkciu produkcie T-lymfocytov, čo sú bunky, ktoré zabíjajú rakovinotvorné a poškodené bunky.

.

V ďalšej štúdii z roku 2012 sa ukázala graviola ako úspešná zbraň voči niektorým typom rakoviny pankreasu, kedy zabránila metabolizmu v bunkách rakoviny.

Vedci stále nemôžu s určitosťou označiť graviolu ako liek na rakovinu pankreasu či prsníkov a v žiadnom prípade to neodporúčajú ako primárnu liečbu. Do dnešného dňa vznikajú nové a nové štúdie, ktoré sa snažia prísť na to, či je graviola skutočne „zázračný liek“.

.

Graviola šťava je získavaná z plodov gravioly modernými spôsobmi výroby. Produkt je následne stabilizovaný len veľmi šetrnou pasterizáciou, neobsahuje prídavky cukrov, chemické konzervanty, ani žiadne farbivá. Šťava z gravioly je preto určená čo najširšiemu spektru konzumentov.

Graviola (Anona ostnitá) je rastlina pôvodom z tropických juhoamerických pralesov, ktorá je dnes pestovaná aj v ďalších oblastiach, napr. v ​​teplých oblastiach Severnej Ameriky a Ázie. V dnešnej dobe je graviola podrobovaná intenzívnemu vedeckému skúmaniu a jej použitie sa rozširuje po celom svete.

.

 Objednať šťavu z gravioly >>>

.

Niekoľko zásad pred kúpou šťavy z gravioly

.

Graviola je tradičná medicína stredoamerických kultúr. Graviola alebo guanaba je aj lahodný tropický napoj, chutí ako banán s nádychom broskyne, 100% prírodný produkt, ktorý po otvorení uchovajte v chladničke.

Graviola je doplnok stravy, ktorý nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Prípadné usadeniny na dne nie sú závadou a rozpustia sa pretrepaním fľaše.

Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Neužívajte ako náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí.

Farba, vôňa a chuť šťavy sa môže trochu líšiť. Graviola šťava neobsahuje prídavky cukru, chemické konzervanty a farbivá. Po otvorení skladujte v chladničke. Chráňte pred svetlom.

Štítok: šťava
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa