Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre
Štítky

Letná raw torta s malinami

Publikované 2016-07-27 2501
Moje obľúbené0

Koniec júna v našej záhrade znamená začiatok malinovej sezóny. Keď nám maliny začnú dozrievať, tak viem, že začalo leto a s malinami sa rozlúčime až na jeseň :)

Tento rok sa mojim obľúbeným raw pokusom stala kokosová raw torta s malinovou polevou. Dezert je výborný práve na horúce letné dni, vôňa kokosu pripomína exotické dovolenky a kyslastá malinová poleva výborne osvieži. Rada sa s vami podelím o recept na túto zdravú, bezlepkovú a bezlaktózovú dobrotu. Recept je veľmi jednoduchý, snažila som sa vyhnúť komplikovaným surovinám, aby si ho mohol vyskúšať naozaj každý a budem rada, ak mi pošlete fotky svojich výtvorov. Tento koláčik je nepečený, “živý” (raw), čiže si v sebe zachováva všetky vitamíny a ostatné zdraviu prospešné látky.

Recept je zostavený na veľkosť torty s priemerom 24cm, pod slovom hrnček myslíme tradičný 2dcl hrnček.

Korpus:

2 hrnčeky mandlí

1 hrnček sušených datlí (pred prípravou ich môžeme namočiť)

½ hrnčeka strúhaného kokosu

 

Suroviny dáme spolu do vysokootáčkového blendera (prípadne kuchynského robota) a rozmixujeme na hladkú lepivú zmes. Zmesou potom vystelieme dno tortovej formy, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie.

Plnka:

Kokosová časť:

1 hrnček (2dcl) rozpusteného kokosového oleja

1 hrnček kešu orechov (namočených predtým aspoň na hodinu vo vode, ktorú pred prípravou scedíme)

2 lyžice kvalitného medu

1 a ½ hrnčeka strúhaného kokosu

 

Kokosový olej rozmixujeme s kešu orechami a medom na hladkú hmotu, postupne pridávame kokos. Zmes vyberieme na korpus a rozotrieme po celej veľkosti. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si pripravíme malinovú polevu.

Malinová poleva:

1 hrnček rozpusteného kokosového oleja

1 hrnček kešu orechov

1 hrnček čerstvých malín

1 lyžica medu

 

Olej rozmixujeme s medom a kešu orechami, postupne pridávame maliny a mixujeme na hladkú zmes. Vylejeme na stuhnutú kokosovú časť a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocím, mandľovými alebo kokosovými lupienkami.

Dáme stuhnúť do chladničky a po niekoľkých hodinách servírujeme. Dobrú chuť.

Autor: Majka z rawery

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa