Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Kváskový koláč

Publikované 22-09-2016 2649
Obľúbené0

(vegetariánsky)

Kváskový koláč z domácej pekárne sme si u nás zamilovali až tak, že ho robím skoro každý týždeň, ale len taký „obyčajný“.  Jedávame ho na raňajky s džemom, medom, karobelou alebo domácou čokoládovou nátierkou. Dnes som si povedala, že skúsim urobiť zmenu - pridala som karob a orechy, ktoré nie len zlepšili chuť, ale zvýšili aj výživnú hodnotu našich obľúbených raňajok.

200 ml vlažného ryžového (alebo ovseného) mlieka, 150 ml vlažnej vody, 2 PL kvásku, 1 vajce, 3 PL olivového oleja, 250 g špaldovej celozrnnej múky hladkej, 150 g špaldovej celozrnnej múky hrubej, 100 g celozrnnej jačmennej múky, 1 kl lecitínu, 80 g hnedého cukru, 70 g mletých orechov, 3 PL karobu, štipka soli.

Všetky suroviny dáme v uvedenom poradí do nádoby domácej pekárne a zapneme program „cesto“ na 30 minút, potom pekáreň vypneme a necháme cesto kysnúť asi 6 hodín. Kvások je nevyspytateľný, niekedy to trvá dlhšie, niekedy kratšie, treba kontrolovať. ;-) Po nakysnutí zapneme program „pečenie“. Upečený koláč vyberieme z nádoby, necháme vychladnúť na rošte.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa