Krémové jahodové nanuky
Sezóna jahôd je tu a leto taktiež. Nič neosvieži lepšie ako nanuk či zmrzlina. A prečo kupovať tie v obchodoch, keď si jednoducho môžeme vyrobiť domáce a máme istotu, čo sme do nich pridali? Jeden chutný sezónny tip máme pre vás aj my.
Budeme potrebovať:
500 g bieleho jogurtu
250 g čerstvých jahôd
obľúbenú čokoládu
2 lyžice trstinového cukru
Ako na to:
1. Jahody si narežeme na menšie kocky a posypmene ich cukrom. Chvíľku ich nechajte postáť, aby pustili šťavu.
2. Jahody si rozdeľte na dve časti. Jednu tretinu si odložte zatiaľ bokom a zvyšné dve tretiny rozmyxujte s bielym jogurtom. Potom pridajte zvyšné jahody. Nerozmixovali sme ich preto, aby sme v nanukoch mali celé kúsky jahôd. Je to paráda ;)
3. Do pripravenej zmesy si nastrúhajte vašu obľúbenú čokoládu. My sme si dali mliečnu s pravým medom. Všetko spolu premiešajte a nalejte do formy na nanuky.
4. Naplnené formy vložte na niekoľko hodín do mrazničky a už sa môžete začať pomaličky tešiť. Zatiaľ dojedzte, čo vám zvýšilo :)
Treba dodať, že nápadom sa medze nekladú a domáce nanuky si môžete vyrobiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia. Ak máte svoj osvedčený tip, podeľte sa s ním v diskusii pod príspevkom.