Kelovo-cícerové placky
Suroviny: 4 šálky pokrájaného kelu, 1 cibuľa, 2 PL olivového oleja, 1 čl himalájskej soli, 1 čl čerstvo pomletej rímskej rasce, 4 šálky uvareného cíceru, 1 PL Tebi, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL majoránka, 1 čl vegeta, 2 vajíčka, 4 PL celozrnnej strúhanky
Postup: Do hrnca nalejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme kel, soľ, rímsku rascu. Chvíľu za stáleho miešania pražíme, podlejeme vriacou vodou a zakryté dusíme asi 10 minút. Necháme vychladnúť, zmiešame so 4 šálkami uvareného cíceru, 1 PL tebi, 2 PL oleja, 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku, 1 PL majoránky, 1 čl zdravej vegety (recept nájdete na našej stránke).
Vymixujeme ponorným mixérom. Primiešame 2 vajcia, 4 PL celozrnnej strúhanky a necháme aspoň 5 minút postáť. Dávkovačom na zmrzlinu ukladáme hmotu na plech vystlaný papierom na pečenie, rukami alebo lyžicou vytvarujeme do tvaru karbonátok. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175°C 25 minút. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo v celozrnných burgeroch. (My sme vyskúšali obidve verzie.)
(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)
Ma*** ******vá 18-06-2021
Dobrý deň, suroviny na recept kelovo-cicerové placky nie sú napísané všetky suroviny. Marta BullováBa******** ******da 13-07-2021
Ďakujeme, dopísané