Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Keksíky troch chutí

Publikované 14-10-2016 1413
Obľúbené0

(ovo-vegetariánske, 45 kusov)

Tak som sa zase zahrala s mojou obľúbenou pečiatkou „HOME MADE“. Tentokrát som piekla darčeky pre neter a synovca. Hovorí sa: „Koľko ľudí, toľko chutí,“ preto som spravila hneď tri – orieškovú, brusnicovú a čokoládovú – nech si každý vyberie tú svoju. ;-)

380 g špaldovej múky celozrnnej hladkej, 150 g špaldovej múky celozrnnej hrubej, 120 g pomletého hnedého cukru, štipka soli, 1 čl škorice, 2 čl prášku do pečiva bez fosfátov, 200 g masla alebo tuku Alsan BIO, 3 vajcia + 1/2 šálky lieskovcov + 1/2 šálky sušených brusníc + 80 g kvalitnej horkej čokolády.

Všetky suché prísady zmiešame, pridáme tuk, vajcia a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na tri časti. Do prvej zapracujeme na hrubo postrúhané alebo posekané lieskovce. Do druhej posekané brusnice a do tretej na hrubo postrúhanú čokoládu. Ak nemáte pečiatku, tvarujte z cesta guľky, ktoré dlaňou roztlačíte priamo na plech vystlaný papierom na pečenie alebo cesto rozvaľkajte a vykrajujte ľubovoľné tvary. (Ak už pečiatku vlastníte, napíšem vám môj postup - najviac sa mi osvedčilo cesto rozvaľkať na hrúbku asi 5 mm, pečiatku potrieť olejom, pomúčiť, oklepať a otláčať tesne vedľa seba do cesta. Potom obkrájam okraje a zo zvyškov robím ďalšie keksíky. Posledné už len dlaňou roztlačím priamo na plech a pečiatku otlačím len tak, ako príde.) Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 15-20 minút.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

1 Komentár
  • Ma*****

    Ma***** 01-12-2016

    Dobrý den, mohla by som sa spýtať ake množstvo lieskovcov ste použili? Zobrazuje sa mi v recepte namiesto množstva ?.
    Vdaka
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa