Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

V júni poznáš priateľa alebo tenké črevo podľa tčm

Publikované 21-06-2022 Napísal 2091
Obľúbené0

Keby ste sa opýtali v ordinácii, západný lekár tenké črevo popíše nejako takto

Tenké črevo je časť tráviacej trubice dlhá tri až sedem metrov, poprehýbaná do kľučiek tak, aby sa vmestila do brušnej dutiny. Nájdeme ho v strednej časti brušnej dutiny. K brušnej stene je prichytené špeciálnou tkanivovou štruktúrou, tzv. okružím.

Vzhľad tohto okružia sa dá prirovnať k otvorenému vejáru, ktorého rukoväť je pripevnená k brušnej stene, zatiaľ čo jeho dlhé voľné okraje podopierajú črevné kľučky. Okružie črevo nielen fixuje, ale tiež zásobuje krvou, pretože aj črevné tkanivo (ako ktorýkoľvek iný orgán) potrebuje stály prívod kyslíka a živín.

Priemer tenkého čreva je okolo troch centimetrov. Stena tenkého čreva je pokrytá výchlipkami, ktorým sa hovorí klky. To sú základné absorpčné jednotky tenkého čreva. Klky podstatným spôsobom zväčšujú povrch sliznice za účelom vstrebávania látok.
Celková plocha tenkého čreva je tak porovnateľná s rozmermi tenisového či futbalového ihriska, čo je zhruba 250 - 300 m2. To je približne stokrát viac ako veľkosť povrchu tela.

Dĺžka čreva človeka je asi 7 metrov. Z celkovej dĺžky čreva pripadá 3 – 5 metrov na tenké črevo. Tenkým črevom prechádza trávená potrava zhruba 7 – 9 hodín.

.

Ale prečo vlastne musí byť tenké črevo také dlhé?

Hlavne preto, že hlavnou funkciou tenkého čreva je vstrebávanie živín z prijatej potravy do krvného obehu. Je teda nutná čo najväčšia povrchová plocha, ktorá sa na procese vstrebávania živín podieľa. Sama dĺžka okolo troch metrov by však nestačila – preto je vnútorný povrch čreva zvrásnený do nespočetných záhybov. Z každého záhybu vyčnievajú tisíce výstupkov podobných dlhým prstíkom – klkom.

Predstavte si, že na 1 milimeter štvorcový ich pripadá 20 až 40!. Lenže ani povrch klkov nie je hladký: je pokrytý vrstvou mikroklkov, takže pripomína jemnú kefu. Týmto dômyselným zariadením zväčšuje tenké črevo svoj vnútorný povrch, až je veľké ako napríklad futbalové ihrisko.

.

Ako to s tenkým črevom vidí klasická čínska medicína?

Podľa starých čínskych lekárov je hlavnou funkciou Tenkého čreva ďalšia premena potravy.

.

Prečo ďalšia premena potravy?

Pretože ako vieme a ako vedeli už v starej Číne, črevom tráviaci systém nezačína. Keď hovoríme premena potravy, myslíme tým jej zmenu na Qi, životnú energiu využiteľnú organizmom na správne fungovanie.

V klasickej literatúre sa hovorí, že Tenké črevo riadi oddeľovanie čistého od kalného. To, čo tenké črevo dostane na spracovanie, pôjde čiastočne hore. Hore pocestuje to dobré, to čisté, to, čo sa dá ešte využiť na zdravé fungovanie ľudského tela a tiež ľudskej duše.
No a to, čo už naozaj k ničomu nie je, pofrčí ďalej, vlastne už do finále, do hrubého čreva. Tenké črevo je teda akousi poslednou inštanciou, ktorá ešte môže určiť, čo v organizme zostane a stane sa tak našou súčasťou a čo bude musieť telo opustiť.

Tenké črevo pri rozkladaní potravy súčasne vykonáva jej premenu a triedenie. Jeho činnosťou vznikajú tri základné produkty: esencia požitej stravy a tekutín, nepotrebné zvyšky tuhej stravy a odpadové zvyšky tekutín.

Esencia, čiže čisté, je dopravovaná pomocou energie sleziny do Pľúc a Srdca a odtiaľ do Krvi, ktorá ju roznáša po tele. Nespotrebovaná strava a tekutiny, čiže kalné, klesajú s podporou energie Žalúdka dole, pričom tuhý odpad vstupuje do hrubého čreva a odchádza cez konečník von, zatiaľ čo tekutý odpad sa za pomoci energie trojitého žiariča a ľadvín zhromažďuje v močovom mechúre a odtiaľ je vylučovaný.

Z psychologického hľadiska je to tak, že silná Qi Tenkého čreva ovplyvňuje čistotu myslenia, súdnosť a schopnosť rozhodovať sa (silu toto rozhodnutie vykonať už však riadi niekto iný: Žlčník).

.

Myco a Yao ako podpora pre tenké črevo

Pre vaše tenké črevo, máme riešenie, a to vo forme 4 veľmi obľúbených produktov.

.

Chaga extrakt

Chaga (alebo čaga) bola po stáročia súčasťou tradičnej ruskej a čínskej medicíny, ktoré verili v jej schopnosť oživovať a upokojovať telo a ducha. Naša Chaga rastie v ekologicky čistom prírodnom prostredí severovýchodnej čínskej vrchoviny na kmeňoch brezy. Na výrobu našich extraktov používame plodnice.

.

Barančí sirup

Bylinky vedia doslova zázraky. Keď ich správne skombinujete a navyše pridáte extrakty z vitálnych húb, môžete pozitívne podporiť detský organizmus a to čisto prírodnou cestou. Rad detských sirupov MycoMedica je koncipovaný tak, aby pomáhal harmonizovať rôzne nerovnováhy detského organizmu.
Tradičná čínska medicína využíva tradičné receptúry, ktoré pri výrobe sirupov rešpektujeme aj my. Beránčí sirup vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny Bao He Wan.

.

Prečistenie sýpky

Základom tinktúry Prečistenie sýpky sú čínske bylinky alebo yao. Na dosiahnutie maximálnej účinnosti používame len tú najkvalitnejšiu surovinu a hotovú tinktúru už ďalej neriedime. Tinktúra Prečistenie sýpky vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny Jian Pi Wan.
Prečo sme tinktúru Prečistenie sýpky nazvali práve takto? No predsa preto, že máme – ako hovorili babičky – "dobré básnické črevo".

.

MycoGastro

Synergicky pôsobiaca kombinácia herícia, aloe vera, chlorelly a sladkého drievka podporuje podľa tradičnej čínskej medicíny Wei (Žalúdok) a reguluje jeho Qi, čiže energiu. Pôsobí aj na fungovanie Tenkého čreva. MycoGastro vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny Hou Tou He Zhong San.

Jún je mesiac, keď už v kostiach cítime skutočné leto a deti sa tešia na prázdniny. Lenže chúďa Tenké črevo, to žiadne voľno mať nebude. Nikdy. Tak mu aspoň v júni doprajte malé domáce kúpele. Začnite ho regenerovať a šetriť. Starajte sa o neho. Veď je to náš najlepší kamarát a ten si starostlivosť a pozornosť rozhodne zaslúži.

Štítok: tčm
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa