Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Je alergia na jedlo potravinová alergia?

Publikované 10-02-2022 Napísal 454
Obľúbené0

Alergia na rôzne druhy jedla

Alergia na jedlo je prehnaná reakcia imunitného systému na konkrétne jedlo alebo skupinu potravín. Spôsobuje množstvo príznakov od vyrážok, po brušné kŕče, hnačku a problémy s dýchaním alebo prehĺtaním v dôsledku opuchov pier, úst, hrdla a dýchacích ciest.

V extrémnych prípadoch môže alergia na jedlo spôsobiť život ohrozujúcu reakciu nazývanú anafylaxia - náhle problémy s dýchaním a kolaps. Alergickú reakciu môže spôsobiť takmer akákoľvek potravina.

Bežnými spúšťačmi sú mliečne výrobky, orechy, vajcia, morské plody a pšenice. Alergia na jedlo sa líši od potravinovej intolerancie, pri ktorej príznaky vznikajú z potravinových toxínov, problémov s tráviacimi enzýmami alebo priameho pôsobenia chemických látok v potravinách.

Najúčinnejšou liečbou alergie je vyhýbať sa problémovému jedlu.

.

Pri alergii na jedlo odporúčame vitálne huby

REISHI 2-0-2 kapsule denne + ENOKI 2-0-2 kapsule denne

Užívať aspoň 3 mesiace

.

Reishi, prevencia posilnenie organizmu pri alergii na jedlo Objednať

.

Enoki prevencia potravinová alergia Objednať

.

Huby užívajte nalačno. Minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po jedle. Vždy užívajte 5 dní a 2 dni vynechajte, aby nedošlo k únave imunitného systému. Takto je možné liečivé huby užívať dlhodobo.

Neznášanlivosť potravín či potravinová alergia alebo tiež precitlivenosť na niektoré zložky potravy. Môže, ale nemusí mať charakter alergickej reakcie. Je častá u detí, viac ňou trpia ženy ako muži. Jej rozvoj často predchádza senná nádcha.

Prejaví sa ťažkosťami buď priamo v tráviacom trakte (bolesti brucha, vracanie, hnačka...) alebo na koži (vyrážka), v dýchacích cestách (dýchavičnosť, opuch bronchiálnej sliznice) alebo na krvnom obehu (závrat, slabosť a v najhoršom prípade anafylaktický šok).

.

Častými spúšťačmi alergie na jedlo bývajú: bielkoviny mlieka, vajíčka, ryby, sója, orechy, múka, ovocie, zelenina a iné.

Nealergická reakcia je spôsobená priamym obsahom histamínu, serotonínu a iných molekúl v kyslej kapuste, syroch, červenom víne, banánoch, čokoláde, kvasniciach a inde.

Ďalším mechanizmom vzniku potravinovej alergie je nedostatok alebo absencia niektorých enzýmov, ktoré sú potrebné na trávenie. Typickými príkladmi sú intolerancie (neznášanlivosť) laktózy (mliečny cukor), fruktózy (ovocný cukor) alebo gluténu, tj lepku (toto ochorenie sa volá celiakia).

Štítok: alergia potraviny
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa