Jablkové chipsy
Robím naraz z 8 jabĺčok - to je tak akurát :)
Jabĺčka umyjeme, ošúpeme (nemusíte), rozkrojíme napoly, vyberieme jaderník a krájame na tenké plátky s WS krájačom alebo škrabkou na zemiaky. Obaľujeme ich na tanieriku, na ktorom sme si zamiešali 4 čl kvalitnej škorice (nie škoricového cukru !), 1 čl muškátového orieška mletého, 1/2 čl kvalitného vanilkového prášku, môžme pridať tiež zaujímavé sladké korenie Sila kvetov a trošku práškového cukru na prisladenie (nemusí byť). Jabĺčka pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 1,5hod. pri teplote 100 stupňov. Necháme vychladnúť a odložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby. Z uvedeného množstva Vám vyjdú asi 4 plechy.
foto: http://www.blog.sperkovo.sk/recepty-zdrave-dobroty/