Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre

Jablčný ocot

Publikované 2016-09-16 57477
Obľúbené4

Ocot vyrobený z domácich jabĺčok je tým najlepším liekom na mnohé ochorenia. Pomáha pri čistení krvi, pretože zvyšuje zrážanlivosť a podporuje tvorbu červených krviniek.

Jablčný ocot ako liek?

Veľmi dobre vplýva na tráviacu sústavu – zlepšuje metabolizmus, posilňuje trávenie a pôsobí dezinfekčne proti črevným parazitom.


Jablčný ocot sa v posledných rokoch dostal do povedomia aj ako úspešný liek pri chudnutí. V týchto prípadoch sa odporúčajú 1-2 lyžičky jablčného octu v pohári vody pred hlavnými jedlami.

Dostať ho v obchode, vyrobiť si ho však môžete aj sami doma. Dôležitou zásadou pri výrobe jablčného octu je nepoužívanie kovových predmetov – nože, strúhadlá, nádoby…

1 kilogram neolúpaných umytých jabĺk postrúhajte na sklenenom alebo umelohmotnom strúhadle, alebo nakrájajte na menšie kúsky keramickým nožom. Jablká vložte do sklenenej väčšej nádoby, prilejte 2 litre studenej vody, premiešajte a prikryte tanierikom, aby sa do pohára neodstali vínne mušky, alebo nečistoty. Počas desiatich dní zmes miešajte drevenou varechou, potom preceďte cez gázu alebo plienku. Šťavu nalejete späť do pohára a nechajte ešte 20 dní stáť, už bez miešania. Počas týchto dní ocot bude zrieť a stávať sa čírejším. Potom ocot nalejte do fliaš a uzavrite.

Odporúčané články

Kvasená kapusta? Máme recept na tú najlepšiu!

100965 2017-11-21
Obľúbené
Jedným z najtradičnejších zdrojov vitamínov v zime je aj kyslá kapusta. Pripraviť si ju môžete aj v obmedzených...
Čítať ďalej

Bylinkový olej alebo ocot

4501 2016-09-16
Obľúbené
Ako vyrobiť bylinkový olej alebo ocot
Čítať ďalej
6 Komentáre
  • He****

    He**** 2020-04-08

    V dnešní době je přepych používat celá jablka.Ocet jsem dělala z jádřinců a šlupek.Jinak je vše stejné jak píšete v receptu.
  • Ba******** ******da

    Ba******** ******da 2018-05-29

    Myslím, že ho môžete pripraviť aj z planých jabl'čok.
  • Me**

    Me** 2018-05-25

    Dá sa pripraviť aj z planých jabĺk?alebo by bol až príliš kyslý? Potrebujem ho na no-poo metódu,nie na konzumáciu...
  • El***

    El*** 2018-04-19

    Dobrý deň...voda má byť prevarená ?...ďakujem
  • Ba******** ******da

    Ba******** ******da 2017-09-28

    Dobrý deň,
    áno, musíte to vyskúšať ešte raz, je mi to ľúto :(
  • Vi***

    Vi*** 2017-09-25

    Dobry den,chcem sa opytat.robim ocot a teraz uz 3 dni zrie a urobila sa mi na nom asi biela pliesen.takze ho asi mozem vyliat?.dakujem za odpoved
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa