Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Intímne zdravie vďaka aniónovým vložkám

Publikované 19-02-2017 1934
Obľúbené0

Intímne zdravie vďaka aniónovým vložkám

Za posledné roky sa enormne zvýšil počet gynekologických ochorení, ktoré spôsobujú ženám nielen množstvo bolesti a psychického vypätia, ale aj fyzických prekážok. Mykózy, cysty, myómy, polycystické vaječníky, rakovina krčka maternice či endometrióza. To sú najčastejšie ochorenia postihujúce najmä ženy v plodnom období života. S rozvojom chorôb sa postupne zvyšuje aj povedomie žien o náhradách bežne dostupných hygienických potrieb (tampónov, hygienických vložiek), ktorých zloženie nie je pre ľudský organizmus (a najmä pre intímne partie) práve najvhodnejšie.

„Neškodné“ vložky a tampóny

Klasické hygienické vložky obsahujú syntetické vlákna, umelé farbivá, lepidlá či dokonca ropné prísady, chemické pohlcovače pachu a „bonusom navyše“ je ich chemické bielenie chlórom. Je veľmi zaujímavé, že mnohí výrobcovia dámskych hygienických potrieb na obaloch svojich produktov vôbec neuvádzajú ich zloženie. Práve vysoký obsah nevhodných látok je často zodpovedný za zadržiavanie nadmernej vlhkosti, vďaka ktorej sa v intímnej oblasti rozširujú baktérie a kvasinky. Kvasinkové ochorenie je pritom tým najmenším problémom, ktoré môže dlhodobé používanie bežných vložiek a tampónov spôsobiť. Obsah umelých chemických látok dokáže narušiť hormonálnu rovnováhu a obranyschopnosť organizmu, zapríčiniť rast tkanív v brušnej dutine či ochorenia reprodukčných orgánov. Ako sa tieto látky dostanú do nášho tela? Veľmi jednoducho. Koža je tenkým a ľahko priepustným orgánom, výpary z vložiek a ich priamy kontakt s pokožkou sú jednoduchou cestou pre vstup škodlivých toxínov do tela.

Bezpečnejšie náhrady

Či už sa žena rozhodne nahradiť používané hygienické potreby zdravšími variantami ako súčasť liečby niektorého z ochorení alebo chce jednoducho spraviť niečo pre svoje zdravie, existuje viacero možností:

  • menštruačný kalíšok
  • aniónové vložky, intímky, tampóny
  • látkové vložky

Každá z týchto náhrad má svoje pozitíva ako aj negatíva, s istotou však môžeme tvrdiť, že ich priaznivý dopad na ľudské zdravie prevyšuje všetky nevýhody.

Čím sú výnimočné aniónové vložky

Aniónové vložky sa vyrábajú z prírodných materiálov, neobsahujú žiadne škodlivé chemické látky. Tento druh vložiek je bielený vysoko oxidovanou vodou, svojou absorpciou sa vyrovnajú bežným vložkám, niektoré druhy dokonca dokážu vstrebať väčšie množstvo tekutiny. Okrem toho obsahujú aniónový pásik, ktorý teplom a trením uvoľňuje malé množstvo kyslíka a vytvára infračervené teplo. Toto teplo sa v medicíne využíva napríklad pri liečbe rôznych ochorení. Anióny pôsobia protizápalovo a antibakteriálne Ďalšou výhodou aniónových vložiek je ich sterilné balenie. Aniónové vložky by si mali obľúbiť najmä ženy s mykózami, výtokmi, gynekologickými zápalmi či inými ochoreniami reprodukčných orgánov, no vhodné je aj ich preventívne použitie – teda nahradenie klasických vložiek práve aniónovými. Výrobcovia pritom neponúkajú len denné aniónové vložky. Pre preventívne použitie a pri slabších výtokoch sú vhodné aniónové intímky, pri silnejšom krvácaní, ktoré si vyžaduje vyššiu absorpciu sa odporúčajú nočné aniónové vložky. Aj ženy zvyknuté na používanie tampónov si v sortimente aniónových hygienických potrieb nájdu náhradu klasických tampónov v podobe aniónových.

 

---

Michaela K.

 

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa