Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre

Indický dhal z červenej šošovice

Publikované 2021-06-04 Napísal 70
Obľúbené0

Dahl je lahodný pokrm indickej kuchyne, ktorá je vo všeobecnosti mimoriadne zdravá a bohatá na telu prospešné látky. Toto jedlo vás perfektne prekrví a vďaka korenistej chuti stimuluje vaše zmysly. Ak ste ešte nikdy neskúsili indický dhal, čo najskôr to napravte.

Indický dhal z červenej šošovice ako rýchle a jednoduché jedlo

Toto jedlo je veľmi rýchle a jednoduché na prípravu, čo oceníte pri nedostatku času. Vynikajúco chutí aj samotný, no v Indii ho jedávajú predovšetkým s tradičným pečivom. Na Slovensku ho môžeme nahradiť čerstvým chlebom, alebo v našom prípade zdravej stravy naturálnou ryžou.

.

Na prípravu dhal-u z červenej šošovice budeme potrebovať

.

2 šálky červenej šošovice

4 ks paradajok

1 ks cibule

2 strúčiky cesnaku

1 ČL rasce

1 ČL mletého koriandra

½ ČL garam masaly

½ ČL kurkumy

malý kúsok čerstvého zázvoru, alebo štipka sušeného mletého zázvoru

štipka čilli

himalájska soľ

petržlenová vňať

olivový olej

asi 0,5l zeleninový vývar

.

Postup prípravy šošovicového dhalu

.

Cibuľu a cesnak si ošúpte, nasekajte na drobno a orestujte na olivovom oleji. Panvicu stiahnite z ohňa alebo stíšte plameň na minimum, a pridajte všetky koreniny. Ak ich necháte na prudkom ohni, môžu sa koreniny spáliť. Týmto spôsobom dosiahnete dokonalý základ, ktorý prevonia, vsaje a roznesie vône aj chute. Tie následne ešte lepšie vychutia pridané suroviny.

1-2 minúty osmažte a prilejte trošku vývaru. Červenú šošovicu si dôkladne opláchnite a pridajte do zmesi korenín. Zalejte zvyškom zeleninového vývaru, ale len toľko, aby sa zakryla šošovica v hrnci. Paradajky oblanšírujte, ošúpte, nakrájajte na kocky a pridajte k šošovici. Dochuťte soľou. Jedlo posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom alebo celozrnnou ryžou.

.

Ak chcete experimentovať, spestrovať a dolaďovať chute, môžete pridať kokosové mlieko (je to s ním tiež výborné) a paradajkový pretlak a ako koreniny viete pridať alebo kombinovať kari korenie či rímsku rascu.

.

Červená šošovica posilňuje a vyživuje srdce a obličky, má neutrálnu chuť aj povahu

Dobrú chuť

Niečo pre vás
Odporúčané články

Srdce - vládca všetkých orgánov

NapísalMichal 126 2021-03-30
Obľúbené
Srdce je nazývané vládcom všetkých orgánov. Mimo toho, že srdce je z mäsa a krvi, rozoznávame ešte aj druhú polohu...
Čítať ďalej

Koreniny, semienka a bylinky pri nadúvaní

8190 2017-10-04
Obľúbené
Ktoré bylinky vám pomôžu pri problémoch s nadúvaním, s bolesťami žalúdka, so zlým trávením? Namixujte si ich podľa...
Čítať ďalej

Prečisťovanie krvi

2499 2016-09-12
Obľúbené
Prírodné recepty na čístenie krvi
Čítať ďalej

O koreninách - zdravie zo špajzy

875 2016-09-10
Obľúbené
Soľ, mleté čierne korenie a bobkový list odsunieme :) a pozrieme sa na korenie, ktoré sa ukrýva vzadu na polici. Teda...
Čítať ďalej
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa