Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Himalájska soľ - ružový zázrak z Himalájí

Publikované 01-12-2016 3243
Obľúbené0

Výnimočnosť himalájskej soli spočíva v tom, že sa používa vo svojej naturálnej forme a neprechádza procesom rafinácie. Jej pôvod jej zabezpečuje úplnú čistotu a nie je poznačená napríklad znečistením morí, ako sa to stáva pri morskej soli.  

Nachádza sa vo veľkých nepravidelných kusoch a jej farba má viacero odtieňov od ružovej až po farbu pomaranča, pričom jej sfarbenie spôsobuje zvýšený obsah železa. Keďže naše telo potrebuje prísun soli každý deň, využitie himalájskej soli je veľmi vhodné nielen v kuchyni, ale aj do kúpeľov a inhalačných roztokov. Obsahuje veľké množstvo minerálnych solí, značné množstvo železa, zinku, a iných prospešných látok pre náš organizmus. Obsah jódu v himalájskej soli je oproti bežnej soli znížený.

ZDRAVOTNÉ ÚČINKY

Medzi ďalšie výhody himalájskej soli patria v neposlednom rade aj zlepšenie fungovania ciev, zlepšenie dýchania, posilnenie kostí a zmiernenie výskytu kŕčov. Je významným pomocníkom pri znižovaní krvného tlaku.

POUŽITIE V KUCHYNI

Vo svojom použití v kuchyni má výhodu, že je veľmi jemná a nepridáva jedlu nijakú inú výraznú chuť, ktorá by mohla ovplyvniť jedlo. Jej požitím zabezpečíte svojim črevám lepšiu vstrebateľnosť nutričných látok a Vaša potrava sa stane oveľa ľahšie stráviteľnejšia.

Môžete ju používať na:

  • Inhalácie – Inhalačný roztok pripravíte pridaním asi 20g soli do 2 litrov vriacej vody a necháte zovrieť. Vdychovaním tohto roztoku môžete výrazne zlepšiť svoj stav pri prechladnutí, astme a zápale priedušiek.
  • Soľ do kúpeľa - Pridaním do kúpeľa výrazne dopomáha k úplnej detoxikácii organizmu. Tento kúpeľ je veľmi vhodný, ak trpíte suchou pokožkou, pričom pomáha pri prekyslení tela a dostáva ph pokožky na normálnu úroveň.
  • Výplachy nosa pri nádche a úst pri zápaloch hrdla
  • V kuchyni ako plnohodnotná náhrada soli
  • Ako telový peeling (spolu s olivovým olejom)
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa