Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Hemoroidy

Publikované 12-09-2016 12871
Obľúbené0

Hemoroidy - zlatá žila - ako na ne


Kapsička pastierska

Jedna kopcovitá čajová lyžička kapsičky pastierskej na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť a precedí sa. Vlažný odvar sa používa na výplach čriev alebo na umývanie.

Sedací kúpeľ z kapsičky pastierskej

Na jeden sedací kúpeľ je treba si 100g sušených bylín, ktoré sa zalejú horúcou vodou, nechajú sa 5 minút stáť, precedia sa a odvar sa prileje do kúpeľovej vody. Obličky musia byť pri kúpaní pod vodou a kúpeľ má trvať 20 minút. Po kúpeli sa netreba utierať, len sa zabaliť do kúpacieho plášťa a ľahnúť si do postele na jednu hodinu.

Lastovičník väčší

Jedna zarovnaná čajová lyžička lastovičníka väčšieho na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a denne po dúškoch sa pijú dve šálky čaju.

Šťava z lastovičníka väčšieho

Čerstvo nazbierané listy, kvety a stonky lastovičníka sa vytlačia v odšťavovači. Denne treba vypiť jednu čajovú lyžičku čerstvej šťavy z lastovičníka, zriedenú v šálke vody.

Masť z nechtíka lekárskeho

Veľmi dobre sa na vonkajšie použitie osvedčila aj masť z nechtíka lekárskeho.

Rozpáli sa 250g čistej bravčovej masti a do horúcej sa nasype jedna kopcovitá hrsť nechtíka (listy, kvety a stonky). Nechá sa to krátko vzkypieť, dobre sa premieša a odstaví. Prikrytý hrniec sa nechá cez noc vychladnúť. Na druhý deň sa masť zohreje, aby bola dosť tekutá, a prefiltruje sa cez čisté ľanové plátno. Listy, kvety a stonky sa silno vytlačia a masť sa naleje do uzavieracích pohárov.

 

Rebríček obyčajný

Pri silnom krvácaní hemoroidov rýchlo pomôže čaj z rebríčka obyčajného.

Jedna kopcovitá čajová lyžička rebríčka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije sa po dúškoch jedna šálka ráno a jedna večer.

Masť z rebríčka obyčajného

V hrnci sa rozpáli 180g čistej masti a nasype sa do nej 30g čerstvých nadrobno posekaných kvetov rebríčka a 30g nadrobno posekaných listov ostružiny malinovej. To všetko sa nechá ešte raz vzkypieť, dobre sa premieša a odstaví sa. Prikrytý hrniec sa nechá cez noc vychladnúť. Na druhý deň sa masť opäť zohreje, aby bola dosť tekutá a mohla sa prefiltrovať cez ľanové plátno. Bylinky, ktoré zostanú v plátne, treba dobre vytlačiť a získanú masť potom naliať do uzavieracích pohárov. Masť sa používa na vonkajšie ošetrovanie hemoroidov. Masť z rebríčka treba skladovať na chladnom suchom mieste.

Plavúň obyčajný

Jedna zarovnaná čajová lyžička plavúňa obyčajného na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije sa po dúškoch, denne, jedna šálka ráno na lačný žalúcok, nie viac.

Praslička roľná

Pre svoje schopnosti zastavovať krvácanie rýchlo pomôže pri krvávajúcich hemoroidoch aj praslička roľná. Podľa sily krvácania sa použijú dve až tri kopcovité čajové lyžičky prasličky roľnej na šálku. Zalejú sa horúcou vodou, nechajú sa stáť pol minúty a precedia sa. Čaj sa pije po dúškoch, denne dve až tri šálky.

Rumanček pravý

Pretože rumanček pravý podporuje stolicu a pritom nepôsobí ako preháňadlo, je nepriamym pomocníkom pri liečení hemoroidov.

Jedna kopcovitá čajová lyžička rumančeka na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch denne jedna šálka pred raňajkami.

Masť z rumančeka pravého

Na vonkajšie liečenie hemoroidov sa osvedčila masť z rumančeka pravého.

V hrnci sa zohreje 250g čistej bravčovej masti, nasypú sa do nej dve kopcovité hrste čerstvých kvetov rumančeka pravého a nechá sa ešte raz vzkypieť. Obsah hrnca sa dopre premieša, odstaví sa a prikrytý nechá cez noc vychladnúť. Na druhý deň sa znovu zohreje, prefiltruje sa cez ľanové plátno a naleje do vhodných uzavieracích nádob. Kvety v ľanovom plátne treba dobre vytlačiť.

Švédske kvapky

Primerane veľký chumáč vaty sa pokvapká švédskymi kvapkami a priloží sa na noc na análny otvor. Pred spaním sa užije jedna čajová lyžička švédskych kvapiek, zriedených vo vode alebo v bylinkovom čaji.

1 Komentár
  • Da****

    Da**** 19-01-2019

    V zozname chýba jedna veľmi účinná rastlina, ktorá úplne zbavila hemoroidov mňa.
    Hemeroidy (zlatá žila) sa dajú vyliečiť za 3-4 dni pomocou rastliny Starček hôrny. Je to žlto kvitnúca rastlina a radí sa ku Zlatobyľu. Je vysoká až do 1m. Na Slovensku rastie od mája do septembra v nadmorských výškach nad 800 metrov. Chodievam ju zbierať na Skalku pri Kremnici smerom na Krahule. Vysušenú zelinu treba pomlieť na kávovom mlynčeku a zamiešať do rozpustenej bravčovej masti. Takto pripravené liečivo necháme odstáť aspoň 24 hodín a aplikovať 2x denne, najlepšie ráno a večer do konečníka. Po troch, maximálne 4 dňoch sa dostaví zlepšenie. Opakovať môžeme po 1 mesiaci. A to by malo stačiť. Všetkým, ktorým som ho dával pomohol aj bez operácie, hoci mali aj krvácanie. Budem rád, keď pomôže mnohým ľuďom.
    Pomer drogy: 1 celá suchá rozomletá rastlina, 100g roztopenej bravčovej masti
    Pozor! Táto rastlina je jedovatá! Preto sa používa len 3 až 4 dni!
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa