Vyhľadávanie na blogu

Granola - domáce müsli

Pulibkované: 14.10.2016 12:04:23
Kategórie: Bezmliečne recepty , Raňajky , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty , Zdravé recepty

Granola - domáce müsli

Milujete čokoládové, orieškové alebo ovocné zapekané musli? Tiež si ráno bez nich neviete predstaviť? A začítali ste sa niekedy do ich zloženia na obale? Ak nie, tak to urobte a razom pochopíte , že nie je nad domáce pečené müsli (granolu), pri ktorej viete presne, čo ste do nej dali, takže poďme na to :)

Hlboký plech si vystelieme papierom na pečenie. Pokvapkáme kokosovým olejom alebo olejom z vlašských orechov, ktoré dodajú vločkám krásnu vôňu. Vysypeme na plech celé vrecko (asi 500g) miešaných vločiek (sú k dostaniu takto zamiešané) alebo si namiešajte podľa vašej chuti napr. ovsené vločky, pšeničné otruby, pšeničné klíčky, pohánkové vločky.  Prisypte podľa chuti strúhaný kokos, slnečnicové semienka, tekvicové semienka, ľanové semienka a sézam, karob, pravý vanilkový prášok, pokvapte bohato medom a javorovým sirupom, zalejte asi 1 dcl pomarančového džúsu a dobre premiešajte. Pečte na 180 stupňov cca 20 minút alebo až dovtedy, kým vám nezačne rozvoniavať celý dom. Pozor! Je to len chvíľu pred spálením! Počas pečenia niekoľkokrát premiešajte, a keď sú vločky príliš suché pridajte ešte trochu džúsu a medu, až sa začnú krásne zlepovať. Po upečení primiešam do vločiek ešte mandlové lupienky (počas pečenia by sa spálili) a sušené ovocie podľa chuti, najradšej máme brusnice. Granolu necháme vychladnúť a uzavrieme v sklenej nádobe, kde vydrží niekoľko týždňov. Povolené variácie podľa chuti  a nálady :)


Foto: http://dinnerwithjulie.com/2012/01/27/crunchy-peanut-butter-granola/

Pridať komentár