
Zdravý veľkonočný zemiakový šalát
2021-04-01
Ako si doma urobiť známe žlté dochucovadlo zvané vegeta
Poďme hneď na to:
koreňovú zeleninu - mrkvu, petržlen a zeler v pomere 3 mrkvy - 1 petržlen - pol menšieho zeleru pomelieme na mäsovom mlynčeku a rozložíme na plech vystlaný papierom. Dáme sušiť do rúry na 80 stupňov pri pootvorených dvierkach. Občas premiešame, aby sa nám na niektorých miestach nespálila a inde nezostala vlhká. Sušiť môžeme aj voľne na slniečku vonku, na radiátori alebo v sušičke.
Po dosušení pridáme k zmesi podľa chuti usušenú petržlenovú a zelerovú vňať a ligurček. Pre chuť pridávam tiež skvelý drvený sušený cesnak z nášho eshopu a sušené huby. Všetky tieto suché suroviny rozmixujeme, uložíme do nádoby dobre uzatvorenej, aby sa k tejto koreniacej zmesi nedostala vlhkosť. Ak veľmi chcete, môžete pridať aj soľ, ale mne tam nechýba, soliť aj tak budete takmer vždy každé jedlo a vtedy jej tam dáte koľko potrebujete :)
Garantujem vám, že domácu vegetu si zamilujete a kupovať ju v obchode už nikdy nebudete :)
foto: http://www.labuznik.cz/recept/domaca-vegeta-domaci-vegeta/
Ako motivovať deti jesť zeleninu a ovocie?
Prosim najskôr sa prihláste.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.
Prihlásiť saVytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.
Prihlásiť sa