Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Diabetici pozor! Čo robiť počas cukrovky?

Publikované 16-05-2017 1980
Obľúbené0

Cukrovka odborne nazývaná Diabetes Mellitus je metabolické ochorenie, ktoré trápi mnohých ľudí. Je založené na dlhodobom zvýšení hladiny cukru (glukózy) v krvi, tzv. hyperglykémii a poruche látkovej premeny makronutrientov. Hlavný protagonista, hormón inzulín, hrá v tomto smutnom predstavení hlavnú úlohu. V našom organizme tento sympaťák umožňuje transport glukózy z potravy do vnútra bunky, kde sa premieňa na energiu. Keď však prestane správne fungovať, tak je okamžite oheň na streche. V závislosti od jeho lenivosti poznáme stavy nazývané ako „úplný nedostatočný účinok inzulínu“ a „relatívny nedostatočný účinok inzulínu“. Prvý je typický pre cukrovku 1. typu, keď náš organizmus neprodukuje žiaden vlastný inzulín a druhý je príznačný počas cukrovky 2. typu, kedy organizmus síce inzulín produkuje, ale jeho účinok je nedostatočný, naše telo ho nedokáže plnohodnotne využiť z dôvodu poruchy pri jeho uvoľňovaní a taktiež zníženej citlivosti.

Čo nám môže v tejto poľutovania hodnej situácii pomôcť?

Jednoznačne diabetická diéta, ktorá vám bude držať cukor v krvi na uzde. Na tejto diéte by ste mali konzumovať predovšetkým:

- bielkoviny živočíšneho pôvodu – chudé biele mäso, ryby

- bielkoviny rastlinného pôvodu – strukoviny

- tuky – olivový olej

- cukry – podstatné je aby ste konzumovali zložené cukry – polysacharidy ako napr. zemiaky, ryžu a obmedzili príjem rýchlych cukrov – monosacharidov ako napr. výrobky z múky, sladkosti a ovocie.

- vláknina – dôležité je ju prijať najmä z kvalitnej zeleniny

- vitamíny a minerálne látky ako napr. vitamín E, C, vitamíny B, chróm a zinok.

Pitný režim si môžete zabezpečiť pitím liečivých diabetických čajov akým je napr. aj Gohyah, ktorý prostredníctvom svojich prospešných látok dokáže regulovať hladinu glukózy v krvi a taktiež ju z nej odbúravať. Tento samaritán sa samozrejme nájde v našom e-shope, na zdravie! :)

V našom eshope nájdete tiež širokú ponuku DIA potravín pre online nákup.

---

Pre BZ napísal Richard

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa