Cuketový koláč čokoládový s malinami a mätou
Cuketový koláč čokoládový so záhradnými malinami a mätou na osvieženie chuti
Suroviny na prípravu čokoládového cuketového koláča s malinami
350g cuketa (2-3 poháre)
300g cukor trstinový (ak sa dá tak práškový)
2ks vajce
300ml olej (repkový, slnečnicový)
250g múka polohrubá
1ks kypriaci prášok
1ks cukor vanilkový
2PL prášok kakaový
1KL škorica mletá
1-2 šálky malín
1-2 stonky mäty (záleží podľa veľkosti)
kokos na posypanie
.
Postup prípravy čokoládového cuketového koláča
Cuketu si nastrúhajte nahrubo a zmiešajte spolu s cukrom, múkou, vajíčkami a olejom. Pridajte mletú škoricu, kypriaci prášok, vanilkový cukor aj kakao. Recept si, ak chcete vylepšite aj hrozienkami (50g) a orechami (30g), ktoré spolu krátko posekajte v mixéri. Cesto dobre premiešajte a na konci prisypte maliny, lístky mäty a už len zľahka premiešajte.
Cesto vylejte na vymastený a múkou posypaný plech.
Cuketový koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Asi po 25 minútach vyskúšjte špajdľou, či je koláč už upečený. Cuketový koláč nepotrebuje žiadne zdobenie, ale môžete ho potrieť domácim broskyňovým, marhuľovým ríbezľovým či iným sviežim džemom, jemne poliať čokoládou a posypať kokosom.
Tento čokoládový cuketový koláč s malinami je veľmi chutný, svieži, jemný, vláčny, šťavnatý.
Dobrú chuť :)