
Cuketová polievka krémová
Krásne farebná, krémová, nielen letná... Aj toto je cuketová polievka
Krémová cuketová polievka
Potraviny potrebné na uvarenie cuketovej polievky
2 PL olivový olej
1 ks väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 ks stredne veľkej cukety
1.5 litra zeleninový vývar (bujón)
200 ml rastlinná mandľová smotana
1 hrsť oriešky podľa vlastnej chuti (alebo tekvicové prípadne slnečnicové semienka)
soľ, čierne korenie, bazalka
.
Postup prípravy cuketovej polievky
Vo väčšom hrnci si na olivovom oleji speňte nadrobno posekanú cibuľku a pridajte cesnak, čierne korenie a bazalku, aby sa vône a chute pekne rozvinuli. Pridajte umytú a na kocky nakrájanú cuketu (aj so šupkou) a zalejte zeleninovým vývarom z bujónu.
Obsah priveďte k varu, zakryte a na miernom ohni varte približne 20 minút. Následne použite tyčový mixér a zeleninu rozmixujte tak, aby mala krémovú konzistenciu. Prilejte rastlinnú mandľovú smotanu, dochuťte ak treba, osoľte a nechajte prejsť varom (približne minútu).
Popri tom si na suchej panvici zľahka a krátko opražte oriešky. Cuketovú polievku podávajte posypanú opraženými orieškami a ozdobenú lístkom bazalky.