Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Črevné parazity

Publikované 12-09-2016 10846
Obľúbené0

Cesnak medvedí

Vďaka svojím liečivým účinkom na žalúdok a črevný trakt vylieči cesnak medvedí aj parazitmi napadnuté črevá.

Na jar sa zbierajú čerstvé listy cesnaku medvedieho, ktorý sa umytý a nadrobno nakrájaný surový zje.

Podobne ako petržlenom posýpajú sa cesnakom medvedím všetky jedlá, ktoré sa bežne zjemňujú alebo zdobia čerstvou vňaťou. Z listov cesnaku medvedieho možno pripraviť aj šalát alebo ho uvariť ako špenát.

Tinktúra z cesnaku medvedieho

Aby sme si zachovali liečivú silu cesnaku medvedieho po celý rok, pripravíme z neho tinktúru.

Nadrobno pokrájané listy alebo cibuľky cesnaku medvedieho sa naložia do fľaše a zalejú 38- až 40-percentnou ražnou pálenkou. Fľaša sa odloží aspoň na dva týždne na teplé miesto. Z tejto tinktúry sa užíva denne štyrikrát 10 až 15 kvapiek, zriedených v malom množstve vody.

Kyslička obyčajná

Jedna kopcovitá čajová lyžička čerstvých listov kysličky na šálku sa zaleje horúcou vodou, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch denne dve šálky čaju.

Nechtík lekársky

Jedna kopcovitá polievková lyžica kvetov nechtíka sa zaleje šálkou horúcej vody, nechá sa pol minúty stáť, precedí sa a pije po dúškoch jedna šálka čaju.

Semená tekvice obyčajnej

Tekvicové semená sú starý známy domáci prostriedok proti hlístam. Deti majú zjesť denne 10 až 15 ošúpaných semien tekvice, dospelí 20 až 30. Pri šúpaní treba dávať pozor, aby sa jemná vnútorná šupka neodstránila, ale aby sa zjedla. Semienka treba veľmi dobre požuť. O hodinu sa vypije pol čajovej lyžičky ricínového oleja.

Pri pásomnici sa dávka semien musí zvýšiť. Za prísneho dodržania diéty sa 80 až 100 kusov ošúpaných tekvicových semien rozdelí na štyri porcie a dobre sa požuje. Hodinu po každej porcii sa prehltne pol lyžice ricínového oleja. Táto kúra sa bez vedľajších účinkov môže ľubovoľne často zopakovať.

Škrkavky sa odstraňujú surovou mrkvou a cviklou. K tomu sa pije surová šťava z kyslej kapusty. Rýchle odstránenie škrkaviek okrem toho zaručí aj cesnak, chren a cibuľa, ktoré sa uvaria v mlieku a toto mlieko sa pije po dúškoch také horúce, aké sa len dá zniesť.

Švédske kvapky

S niektorým z uvedených čajov sa užívajú denne tri čajové lyžičky švédskych kvapiek pred jedlami a po nich.

Pupok sa natrie nechtíkovou masťou a priloží sa naň handra navlhčená švédskymi kvapkami.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa