Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Čo je to arytmia srdca - palpitácia a čo pomáha?

Publikované 22-02-2022 Napísal 2617
Obľúbené0

Arytmia srdca - porucha pravidelného rytmu srdca

Abnormality srdcovej frekvencie alebo rytmu (arytmie) sú spôsobené poruchami v elektrickom systéme, ktorý riadi srdcový tep. Srdce má v pravej sieni prirodzený kardiostimulátor (nazývaný sinoatriálny uzol). Tento uzol vysiela elektrické signály cez predsieň do atrioventrikulárneho uzla, odkiaľ prechádzajú do komôr.

Signály riadia kontrakcie srdcového svalu, a tým aj srdcovú frekvenciu a rytmus. Zlý prenos signálu alebo abnormálna elektrická aktivita môžu spôsobiť rôzne arytmie. Samotné poruchy elektrického systému môžu byť spôsobené rôznymi ďalšími ťažkosťami vrátane iných porúch srdca (napríklad srdcový infarkt alebo problémy so srdcovým svalom alebo chlopňami), účinkov niektorých liekov alebo nadprodukcie hormónov štítnej žľazy.

.

Ako sa prejavuje arytmia srdca?

Arytmia (porucha srdcového rytmu)

Arytmie namenajú príliš rýchlu, pomalú alebo nepravidelnú srdcovú akciu, ktorá vznikne v dôsledku poruchy prevodného srdcového systému.

Príčinou arytmií je porucha tvorby vzruchu, vedenie vzruchu, alebo oboje. Z klinického hľadiska sa prejavujú ako tachyarytmia (frekvencia viac ako 90 za minútu), alebo ako bradyarytmia (frekvencia menej ako 60 za minútu).

Extrasystoly

Extrasystolou nazývame predčasný sťah, ktorý má pôvod mimo sínusový uzol. Extrasystoly sú na pomedzí normálneho a chorobného nálezu. Miestom vzniku extrasystol môžu byť srdcové siene (supraventrikulárne extrasystoly) alebo komory (komorové extrasystoly). Taký srdcový sťah väčšinou vedie k urýchleniu frekvencie.

Po sťahu však niekedy nasleduje kompenzačná pauza a nasledujúci sťah prichádza potom v pravidelnom intervale. Extrasystly nemusia byť vôbec vnímané, inokedy ich chorý nepríjemne pociťuje ako „preskočenie“ srdca.

.

Škála klinických prejavov je široká. Pacient o arytmii nemusí vôbec vedieť, problémy sa môžu vyskytovať len prechodne, alebo môžu byť naopak veľmi ťažké, prípadne môže v rámci arytmie nastať náhla srdcová smrť.

Môžu sa prejaviť u pacientov s rôznymi srdcovými ochoreniami (ICHS, kardiomyopatia, myokarditídy, chronická insuficiencia), ale aj u pacientov so zdravým srdcom (vyčerpanie, rozčúlenie, alkohol, fajčenie, káva, ochorenie štítnej žľazy).

.

Hlavné príznaky arytmie srdca

Palpitácia (búšenie, pocit rýchleho, pomalého alebo nepravidelného pulzu)
Stavy krátkeho bezvedomia - synkopy, závraty, znížená fyzická výkonnosť
Dýchavičnosť
V najzávažnejších prípadoch zástava obehu

Každá novo zistená porucha srdcového rytmu by mala byť čo najskôr objasnená na kardiológom.

.

Diagnostika arytmie srdca

Anamnéza ťažkostí
Klinické vyšetrenie srdca
Pokojové EKG, podľa potreby aj 24 hod, katetrizácia a ďalšie

.

Terapia pri arytmii srdca

Široká škála antiarytmík podľa typu arytmie. Pretože niektoré antiarytmiká samy môžu arytmiu spôsobiť a spustiť, nasadzujú sa, len ak je to naozaj nutné.

.

Čo užívať pri poruchách srdcového rytmu?

REISHI (GANODERMA) + MYCOSOMAT + POKOJNÁ KOMNATA

REISHI (GANODERMA) huba extrakt - má harmonizačný efekt na kardiovaskulárny systém aj na psychiku, pomáha liečiť srdce ako orgán

Reishi huba - pomoc pri arytmii srdca Objednať

.

MYCOSOMAT zmes - prípravok zložený z liečivých húb a čínskych liečiviek, ktorý odstraňuje v tele blokády

MycoSomat zmes - liečba pri arytmii srdca Objednať

.

POKOJNÁ KOMNATA tinktúra - má pozitívny efekt na srdcový rytmus a na celkové upokojenie

Tinktúra pokojná komnata - liečba arytmie srdca Objednať

.

Dávkovanie a doba užívania pri poruchách srdcového rytmu

Uvedenú kombináciu užívajte 2-3 mesiace (Do tej doby musíte vidieť minimálne zlepšenie)

REISHI (GANODERMA) huba

2-0-2 kapsule denne

Liečivé huby vždy užívajte 5 dní a 2 dni vynechať, aby nedošlo k únave imunitného systému: Takto je možné huby užívať dlhodobo.
Užívajte nalačno, minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po jedle.
Ak užívate huby spoločne s tinktúrami, tak najskôr užite liečivé huby a v odstupe cca 15 minút bylinnú tinktúru.
Pri dlhodobom užívaní si dajte asi po 3 mesiacoch 1 týždeň pauzu.
Ak užívate lieky predpísané lekárom či iné potravinové doplnky, užívajte ich s odstupom od liečivých húb či bylinných tinktúr 1/2 až 1 hod.

.

MYCOSOMAT zmes

2-0-2 kapsule denne

Liečivé huby vždy užívajte 5 dní a 2 dni vynechať, aby nedošlo k únave imunitného systému: Takto je možné huby užívať dlhodobo.
Zmes užívajte nalačno, minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po jedle.

Ak užívate huby spoločne s tinktúrami, tak najskôr užite liečivé huby a v odstupe cca 15 minút bylinnú tinktúru.
Pri dlhodobom užívaní si dajte asi po 3 mesiacoch 1 týždeň pauzu.
Ak užívate lieky predpísané lekárom či iné potravinové doplnky, užívajte ich s odstupom od liečivých húb či bylinných tinktúr 1/2 až 1 hod.

.

POKOJNÁ KOMNATA tinktúra

Denná dávka tinktúry je 1 kvapka na 1 kg telesnej hmotnosti. Dennú dávku si rozdeľte na dve časti - ráno a večer. Tzn., ak vážite napríklad 70 kg, tak si dáte 35 kvapiek ráno a 35 kvapiek večer.
Pred použitím je vhodné tinktúru pretrepať. Mierne zakalenie je v poriadku. Bylinné tinktúry užívajte nalačno. Minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po jedle.

Pri dlhodobom užívaní si dajte asi po 3 mesiacoch 1 týždeň pauzu. Pokiaľ je treba užívať viac tinktúr, tak ich odporúčame dávať v rôzne časy počas dňa – jednu tinktúru ráno druhú večer.
Tinktúru je možné zaliať trochou horúcej vody, čím dôjde k odpareniu alkoholu. Tento postup je vhodný pre deti alebo vodičov. Ak užívate lieky predpísané lekárom či iné potravinové doplnky, užívajte ich s odstupom od liečivých húb či bylinných tinktúr 1/2 až 1 hod.

Štítok: arytmia srdca
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa