Vyhľadávanie na blogu

Cícerová nátierka

Pulibkované: 22.09.2016 11:09:57
Kategórie: Bezlepkové recepty , Bezmliečne recepty , Nátierky , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty , Zdravé recepty

Cícerová nátierka

Táto skvelá chutná nátierka obsahuje železo, vápnik, vlákninu a vitamíny B a C. Je výborná na domácom chlebíku z jednozrnky alebo ju vyskúšajte s pita chlebom.

Na cícerovú nátierku budeme potrebovať:

2 šálky cíceru, ktorý na 12 hodín namočíme do vody (ktorú samozrejme aspoň 2x vymeníme), po 12 hodinách vodu zlejeme a dáme variť do druhej vody bez soli. Po uvarení cícer scedíme, rozmixujeme a pridáme 2 strúčiky cesnaku, 2 PL tahini pasty (pasta zo sézamových semienok) + šťava z citrónu a 3 PL tekvicového štajerského oleja (to je výborný olej, ktorý 3 roky za sebou vyhral cenu naj olej v Rakúsku). Dôkladne premiešame a mňamka je na svete :)

foto: http://ako-na.sk/navod/340/ako-pripravit-cicerovu-natierku-hummus/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cícerová nátierka 2

(vegánska)
2 šálky uvareného cíceru, 1 červená cibuľa, 6 PL olivového oleja, 1 PL tebi, 1 ČL mletého koriandra, 1 ČL solčanky, 1 ČL mletého ľanového semienka.
Na horúcu panvicu nalejeme 2 PL oleja, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Potom na cibuľu nasypeme cícer a chvíľu ho opekáme. Zmes vysypeme do misky, pridáme zvyšný olej, ostatné suroviny a ponorným mixérom vymixujeme do hladka. Podávame s celozrnným chlebíkom, olivami a zeleninou.
Dobrú chuť! 
MÔJ TIP: Pri tepelnej úprave potravín používam obyčajný olivový olej, inak panenský. Tak to bolo aj v tomto recepte - na panvicu som dávala obyčajný, do zmesi na mixovanie už panenský.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Pridať komentár