Chlieb z medvedieho cesnaku
Pripravíme si kvások z 0,5 l teplej vody, 1 PL trstinového cukru a 1 kocky droždia. Keď kvások nakysne pridáme ho do 1 kg špaldovej múky, pridáme 1 Pl himalájskej soli, 1 čl chlebového korenia, 2 PL ľanových a slnečnicových semienok, 1 PL karobu (svätojánsky chlieb), ½ čl inulínu z topinambura pre krajšie nadýchané cesto, 2 PL oleja a 1 PL octu.
Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi ½ hodiny. Následne pridáme 1 čl pesta z medvedieho cesnaku a za hrsť nadrobno nakrájaných listov z medvedieho cesnaku. Vypracujeme bochník, vrch cesta narežeme, aby nám počas pečenia chlieb dýchal a nepraskal, potrieme slanou vodou a dozdobíme rôznymi semienkami podľa chuti. Pečieme prvých 10 minút pri teplote 200 st. a následne 50 minút pri teplote 180 st. Chlebík krájame až po vychladnutí.
Všetky suroviny na prípravu nájdete na našej stránke. V ponuke máme aj sušený medvedí cesnak :)