Vyhľadávanie na blogu

Celozrnné bagety

Pulibkované: 22.09.2016 12:47:27
Kategórie: Bezmliečne recepty , Chlieb a pečivo , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty

Celozrnné bagety

(vegánske)


100 g ražnej múky, 200 g celozrnnej špaldovej múky hladkej, 200 g múky T650, 1 čl soli, 1 čl hnedého cukru, 3 uvarené zemiaky, 20 g droždia, 300 ml vlažnej vody, 5 PL olivového oleja, 3 PL ľanového semienka, vlažné sójové mlieko na potretie.


Zemiaky postrúhame alebo rozpučíme na jemno, droždie rozmiešame vo vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť. Potom ho vyklopíme na dosku, rozdelíme na 8 častí, z ktorých tvarujeme bagetky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ostrým nožom urobíme šikmé zárezy a necháme zakryté kysnúť ešte 30 minút. Rúru vyhrejeme na 175°C, bagetky pred pečením potrieme sójovým mliekom. Pečieme 20 minút.

(tento recept pre Vás pripravila Ivanka - Vegetariánka s láskou k zdravému jedlu)

Pridať komentár