Vyhľadávanie na blogu

Bezlepkové domáce cestoviny

Pulibkované: 24.02.2017 13:32:14
Kategórie: Bezlepkové recepty , Bezmliečne recepty , Domáca výroba polotovarov , Vegetariánske recepty , Zdravé recepty

Bezlepkové domáce cestoviny

DOMÁCE BEZLEPKOVÉ CESTOVINY - REZANCE

Ingrediencie:
250 g múky Mix B
3 vajcia
3 PL olivového oleja (slnečnicový olej)
3 PL vody
- štipka soli

Vajcia rozšľaháme spolu s vodou. Múku premiešame so soľou, pridáme vajcia s vodou a olej, dobre vymiesime hladké, pružné cesto a necháme odpočinúť cca 15 min. Cesto vyvaľkáme na tenké pásiky (môžeme použiť aj strojček na vaľkanie rezancov) a pokrájame na tenučké pásiky. Čerstvé vyvárame vo vode, do ktorej sme pridali pár kvapiek oleja (vodu už nesolím, pretože dávam do cesta soľ) - vyberieme z hrnca, hneď ako vyplývajú na vrch vody.
Zvyšok rezancov necháme dobre preschnúť a uskladníme. Preschnuté rezance, keď vyvárame s odstupom času, vtedy ich varíme max. 5 min.

Poznámka: z cesta môžeme urobiť lasagne alebo makaróny.

Katarína Pavlovičová

Pridať komentár