Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Bankovanie – efektívna pomoc pri mnohých zdravotných problémoch?

Publikované 10-06-2017 2318
Obľúbené0

Bankovanie, inými slovami vákuoterapia je efektívna masážna a liečebná technika, pri ktorej dochádza k značnému prekrveniu masírovanej partie. Využíva sa pri liečbe celulitídy, bolestí chrbta a kĺbov, pomáha však aj pri hypertenzii, cukrovke, migréne, tráviacich ťažkostiach, žlčníkových problémoch, dne a taktiež aj pri menštruačných bolestiach. Bankovanie je samozrejme veľmi efektívne aj ako metóda rehabilitácie, predovšetkým keď vás trápi bolesť krížov.

História bankovania siaha až do starého Egypta už 1550 rokov p.n.l. aj keď pôvod sa pripisuje starovekej Číne. Túto liečebnú metódu následne prevzali Gréci. Traduje sa však, že bankovanie bolo využívané aj inými starovekými civilizáciami a taktiež aj barbarskými kmeňmi, no história je stále zahalená tajomstvom. Nie sú zachované žiadne záznamy, ktoré by hovorili o následnom využívaní bankovania.

Pred tým ako začneme s bankovaním musíme najskôr nahmatať na chrbte ubolenca rozličné bolestivé horúce miesta, hrčky, tvrdé partie a tam umiestnime banky. Pri zameraní na konkrétny vnútorný orgán je potrebné k nemu vybrať prislúchajúcu zónu alebo v súlade s akupunktúrnymi dráhmi meridiánov (energetických dráh tela). Pred tým ako sa rozhodneme začať s bankovaním je dôležité vykonať zahrievaciu masáž s olejom.

bankovanie

Je možné však vykonávať aj bankovú masáž, ktorá je účinná na spomínané malé bolesti chrbta a kĺbov. Väčšiu banku najskôr prisajeme na poriadne naolejovanú pokožku a následne s ňou masírujeme pozdĺž chrbta a taktiež aj priečne. Menšie banky sú vhodné na 15-25 minút poukladať na vybrané miesta, potom ich jemne zložíme a nakoniec premasírujeme.

Poznáme rôzne druhy bankovania, napríklad bankovanie mierne, stredné a silné v závislosti od priemeru banky a použitého podtlaku. Existujú však aj bankovania pohyblivé, ktoré sú dynamickejšie, špeciálne bankovania s ihlou a s magnetmi, bylinkové, vodné bankovania a taktiež dokonca aj s použitím pijavice.

Ak vás trápi nejaký zo spomínaných problémov, obráťte sa na kvalitného maséra, ktorý vám bankovaním môže ulaviť od symptómov a dať vaše zdravie dokopy.

---

Pre Babičkinu záhradu zhrnul Rišo

 

 

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa