Bango fazuľa na smotane s restovanou hlivou ustricovou
Bango fazuľa v kombinácii s hlivou ustricovou
Na motiváciu si prečítajte účinky unikátnej huby Hlivy ustricovej:
Tradičná čínska medicína využíva hlivu ustricovú najmä na stimuláciu imunitného systému, reguláciu cholesterolu v krvi, reguláciu úrovne krvných tukov, podporu metabolizmu, peritalistiky a ako prírodný prostriedok proti starnutiu.
Je toho celkom dosť prečo hlivu zaradiť do jedálnička, čo poviete? Určite stojí aspoň za zváženie. Poďme teda na to
*
Na prípravu fazuľe na smotane potrebujeme
- 400g uvarenej bango fazule s morskou riasou (alebo iný druh fazule, napríklad červená)
- 5 cibúľ očistených a nakrájaných na kocky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- asi 1,5 litra zeleninového vývaru
- 1 sójová smotana
- citrón
- Shoyu sójová omáčka
- bobkový list
Urobíme si poriadny cibuľový základ. Čím viac cibule, tým chutnejšie bude toto jedlo. K orestovanej cibuli pridáme soľ, korenie, mletú rascu, bobkový list a pridáme aj uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom. Varíme niekoľko minút, aby sa chute premiešali. Zahustíme 1PL zemiakového škrobu.
Odstavíme a pridáme sójovú smotanu, citrón a môžeme shoyu omáčku. Môžeme podávať s celozrnnými špaldovými haluškami, ovsennými knedlíkmi, gnochi z ryže sú tiež výborné.
*
Tu je recept na celozrnné halušky
Potrebujeme
- 250g celozrnnej špaldovej múky
- 20g cícerovej múky
- 30g hrašky na zahusťovanie
- soľ
- vodu
Vypracujem cesto s konzistenciou na halušky a hádžeme do osolenej vody. Varíme asi 3 minúty, až kým vyplávajú na povrch. Ak sa vám halušky rozpadávajú urobte si hustejšie cesto, alebo pridajte ešte hrašku. Tá dokáže cesto krásne zlepiť do kopy. K jedlám pridajte zeleninu.
Pridajte si napríklad naparenú mrkvu alebo si urobte rýchly a zdravý presovaný šalát z kapusty a domácej kyslej kapusty.
*
Na presovaný šalát potrebujeme
- ½ hlávky kapusty nasekanej na rezance
- za hrsť domácej kyslej kapusty
- umeocot
*
Nasekanú kapustu zmiešajte s kyslou kapustou a pridajte 1PL umeoctu. Poriadne premiešajte a zaťažte aspoň na dve hodiny. Kyslá kapusta podporí mliečne kvasenie a trávenie sa vám poďakuje. Takto upravená zelenina je oveľa ľahšie stráviteľnejšia pre naše telo.
Hlivu si pripravte veľmi jednoduchým spôsobom. Nakrájajte, šupnite na rozpálený olej, jemne posoľte, okoreňte čiernym korením (alebo korením čubrica, adžika, trikatu) a restujte asi 5 minút. Takouto hlivou doplňte tanier.
Podeľte sa v komentároch ako vám chutilo
recept z alenadudasova.sk