Kliknite pre viac produktov
Neboli nájdené žiadne produkty.
Vyhľadávanie v článkoch
Kategórie blogu
Posledné články
Posledné komentáre

Bango fazuľa na smotane s restovanou hlivou ustricovou

Publikované 2021-03-19 Napísal 134
Obľúbené0

Smotanová omáčka, kde namiesto mäsa sa hrdo usmievajú bango fazule. Krémové a lahodné jedlo. Tentokrát doplnená restovanou hlivou ustricovou. Ak huby celkom nemusíte, kľudne vynechajte. 

Bango fazuľa v kombinácii s hlivou ustricovou

Na motiváciu si prečítajte účinky unikátnej huby Hlivy ustricovej:

Tradičná čínska medicína využíva hlivu ustricovú najmä na stimuláciu imunitného systému, reguláciu cholesterolu v krvi, reguláciu úrovne krvných tukov, podporu metabolizmu, peritalistiky a ako prírodný prostriedok proti starnutiu.

Je toho celkom dosť prečo hlivu zaradiť do jedálnička, čo poviete? Určite stojí aspoň za zváženie. Poďme teda na to

*

Na prípravu fazuľe na smotane potrebujeme

- 400g uvarenej bango fazule s morskou riasou (alebo iný druh fazule, napríklad červená)
- 5 cibúľ očistených a nakrájaných na kocky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- asi 1,5 litra zeleninového vývaru
- 1 sójová smotana
- citrón
- Shoyu sójová omáčka
- bobkový list

Urobíme si poriadny cibuľový základ. Čím viac cibule, tým chutnejšie bude toto jedlo. K orestovanej cibuli pridáme soľ, korenie, mletú rascu, bobkový list a pridáme aj uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom. Varíme niekoľko minút, aby sa chute premiešali. Zahustíme 1PL zemiakového škrobu.
Odstavíme a pridáme sójovú smotanu, citrón a môžeme shoyu omáčku. Môžeme podávať s celozrnnými špaldovými haluškami, ovsennými knedlíkmi, gnochi z ryže sú tiež výborné.

*

Tu je recept na celozrnné halušky

Potrebujeme

- 250g celozrnnej špaldovej múky
- 20g cícerovej múky
- 30g hrašky na zahusťovanie
- soľ
- vodu

Vypracujem cesto s konzistenciou na halušky a hádžeme do osolenej vody. Varíme asi 3 minúty, až kým vyplávajú na povrch. Ak sa vám halušky rozpadávajú urobte si hustejšie cesto, alebo pridajte ešte hrašku. Tá dokáže cesto krásne zlepiť do kopy. K jedlám pridajte zeleninu.
Pridajte si napríklad naparenú mrkvu alebo si urobte rýchly a zdravý presovaný šalát z kapusty a domácej kyslej kapusty.

*

Na presovaný šalát potrebujeme

- ½ hlávky kapusty nasekanej na rezance
- za hrsť domácej kyslej kapusty
- umeocot

*

Nasekanú kapustu zmiešajte s kyslou kapustou a pridajte 1PL umeoctu. Poriadne premiešajte a zaťažte aspoň na dve hodiny. Kyslá kapusta podporí mliečne kvasenie a trávenie sa vám poďakuje. Takto upravená zelenina je oveľa ľahšie stráviteľnejšia pre naše telo.

Hlivu si pripravte veľmi jednoduchým spôsobom. Nakrájajte, šupnite na rozpálený olej, jemne posoľte, okoreňte čiernym korením (alebo korením čubrica, adžika, trikatu) a restujte asi 5 minút. Takouto hlivou doplňte tanier.

Podeľte sa v komentároch ako vám chutilo

Štítok: fazuľa, hliva
Niečo pre vás
Odporúčané články

Mungo krém so zelerom a píniovými orieškami

NapísalAlena 156 2021-03-17
Obľúbené
Výborná jarná polievočka na detoxikáciu pečene, prečistenie horúčosti, rôzne zápalové procesy, akné, vyrážky a...
Čítať ďalej

FAZUĽOVÉ GUĽKY

1687 2016-10-14
Obľúbené
Tradičné jedlo, ktoré vychádza z našej historie
Čítať ďalej

Mrkvová polievka

2119 2016-09-22
Obľúbené
Mrkvová polievka je plná vitamínov. Ochutnajte našu modifikáciu klasickej mrkvovej polievky s pridanými exotickými...
Čítať ďalej

Fazuľka na cesnaku s bulgurom

1608 2016-09-22
Obľúbené
Nápad dusiť fazuľku s cesnakom som si pred mnohými rokmi doviezla z dovolenky v Chorvátsku. A keďže mi na konci tejto...
Čítať ďalej
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď

Menu

Kontakt

Mobilný kontakt +421 (0) 948 849 894

Email: info@babickinazahrada.sk

Settings

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa