Vyhľadávanie na blogu

Baklažánová nátierka

Pulibkované: 22.09.2016 11:14:48
Kategórie: Bezlepkové recepty , Bezmliečne recepty , Nátierky , Vegánske recepty , Vegetariánske recepty , Zdravé recepty

Baklažánová nátierka

Suroviny:

  • 1 stredný baklažán
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie, mletá rasca (nemusí byť)
  • 1 PL kvalitného oleja
  • 2 lyžice pasty tahini
  • 1 - 2 PL citrónovej šťavy
  • petržlenová vňaťka

 

Baklažán umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na polovicu, nasolíme roznú plochu a necháme 1/2 hodinky postáť, aby sa stratila horkosť, následne opláchneme a osušíme. Baklažán buď dáme piecť na plech na 30 minút alebo ho nakrájame na kocky a podusíme na troche cibuľky domäkka. Ak sme piekli, tak upečený baklažán ošúpeme a vidličkou popučíme alebo rozmixujeme, pridáme cesnak, soľ, rascu, citrónovú šťavu a korenie. Nakoniec pridáme výbornú tahini pastu (pasta zo sézamových semienok) a pridáme rastlinný kvalitný olej za studena lisovaný napr. sézamový alebo ľanový (1 PL ). Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo naklíčenou žeruchou, či alfalfou.

foto: http://matapecie.blogspot.sk/2012/05/baklazanova-natierka.html

Pridať komentár