Avokádová praženica
Pred aktívnym dňom v práci, či pred činorodým víkendom sa nám žiada na raňajky čosi sladké, no zároveň výživné. Avokádová praženica je skvelým začiatkom dňa pre obľúbencov zdravého životného štýlu, ale aj pre „sladko-milovné“ typy (ako som aj ja) :)
Na cca 2 porcie potrebujeme:
- 1 väčšie zrelé Avokádo
- 2 stredne veľké Banány (Nie prezreté. Najlepšie sú také tvrdšie. Stredne zrelé.)
- 3 – 4 vajíčka z domáceho chovu
- 1 PL Kokosového oleja na varenie (bez vône)
- 2 – 4 čl Chia semienka (pokojne pridajte aj iné semienka: Výborné sú Sezamové, Ľanové, ale naj. Konopné v bio kvalite)
- Štipku Himalájskej ružovej soli
- Vlašské orechy za dve hrste, prípadne Kešu oriešky v bio kvalite
- Sezónne, alebo sušené ovocie (S jahodami je to najlepšia kombinácia, ale bobuľové ovocie tiež skvele doladí chuť. Jemne utlmí sladkú a vyzdvihne kyslú.)
Postup:
Do väčšej misky vložíme ošúpané Avokádo, Banány a Vajíčka. Zmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu. Ak nemáme mixér, stačí aj popučiť vidličkou. Trošku posolíme a dosypeme Chia semienka. Dôkladne zmiešame.
Na panvici si zohrejeme asi 1 PL Kokosového oleja na varenie a hodíme na ňu oriešky. Jemne popražíme a dolejeme avokádovú zmes. Priebežne miešame a čakáme kým to má konzistenciu praženice. Stačí skutočne minútka, len miešajte.
Nakoniec rozdelíme na taniere a dochutíme sezónnym ovocím, podľa vášho výberu.
Recept je skutočne chutný a zasýti na celé dopoludnie. Pre väčších jedákov ešte tip: Avokádovú praženicu premiešajte s napučanými Ovsenými, alebo inými vločkami. Až potom dolaďte ovocím.
DOBRÚ CHUŤ