Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Alergia na peľ - peľová sezóna

Publikované 04-04-2022 Napísal 645
Obľúbené0

Peľová sezóna prichádza. Ako si poradiť s alergiou na peľ?

Nový výskum pri alergii na peľ

Americkí vedci našli súvislosť medzi klimatickou zmenou a dlhšou a intenzívnejšou peľovou sezónou. Klimatické zmeny už predĺžili obdobie jari a zvýšili tak množstvo peľov, zistili klimatológovia z Michiganskej univerzity. Výskum podrobil skúmaniu celkom 15 rôznych peľov z rastlín.

Prostredníctvom počítačovej animácie vedci vypočítali, ako bude vyzerať peľová sezóna roku 2100. Podľa všetkého bude horšia a dlhšia.

S otepľovaním sveta, tvrdí výskum, sa bude peľová sezóna predlžovať a peľu bude v dôsledku oxidu uhličitého v ovzduší oveľa viac. Podľa prognóz tímu Michiganskej univerzity by malo dôjsť k približne dvojnásobnému nárastu problémov s peľom, než k akému došlo od roku 1990, uviedol biológ a klimatológ z Uťažskej univerzity Bill Anderegg.

.

Realita s alergiou na peľ nie je príliš optimistická

Viac ako 1 milión ľudí v našej republike na sebe pozoruje pri peľovej sezóne rôzne zmeny. Pomaly každý druhý Európan trpí na poletujúci peľ. Počet takto zasiahnutých ľudí pritom každým rokom stúpa a čoraz častejšie to má vplyv aj na naše deti.

Child,With,Pollen,Allergy.,Boy,Sneezing,Because,Of,Seasonal,Allergy

.

Kto môže za peľovú sezónu a s ňou spojené alergie na peľ?

Najvýznamnejšími sú bezpochyby peľ a plesne. Peľ, ktorý slúži na rozmnožovanie rastlín, je tvorený jednotlivými peľovými zrnami. Peľ hmyzoprašných rastlín s farebnými kvetmi (napr. ruža) väčšinou alergiu nevyvolávajú. Je to preto, že peľové zrná týchto rastlín sú veľké a ťažké a sú prispôsobené na prenos včelami a ďalším hmyzom.

Oproti tomu peľ z rastlín vetroprašných (stromov, tráv a burín), ktoré majú peľové zrná ľahké a prispôsobené na prenos vzduchom, môžu alergie na peľ pomerne ľahko vyvolať.

Maximum peľov je preto vo vzduchu za suchého a veterného počasia. Počet peľových zŕn naopak poklesne po dlhšie trvajúcom daždi. Peľová sezóna sa u nás v posledných desaťročiach neustále predlžuje. Väčšinou trvá od februára/marca až do septembra/októbra.

.

V Slovenskej republike môžeme peľovú sezónu rozdeliť na 3 hlavné obdobia:

- Jarné obdobie (február až máj): obdobie stromov,
- Letné obdobie (máj až júl): obdobie tráv,
- Jesenné obdobie (august až október): obdobie burín

K hlavným predstaviteľom u nás patrí lieska, jelša a breza. Najbežnejšími trávami sú bojínok, ílok, lipnica, tomka, srha a kostrava. Počítame sem aj obilie: pšenicu, jačmeň, raž a ovos.

.

Pri alergii na peľ je príroda po ruke

Bylinky vedia doslova zázraky. Keď ich správne skombinujete a navyše pridáte extrakty z medicinálnych húb, môžete pozitívne podporiť fungovanie nielen dospeláckeho, ale aj detského organizmu. A to iba čisto prírodnou cestou.

Na jarné obdobie vám dnes chceme odporučiť 3 produkty MycoMedica a jeden od značky YaoMedica:

Nefritový závoj – Táto bylinná alkoholová tinktúra má na etikete obrázok krásnej pani s vreckovkou pri nose. Pri jej výrobe sa vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny Te Xiao Bi Min Gan Wan.

Alergia na peľ nefritový závoj tinktúra Objednať

.

Agaricus – Táto slávna medicinálna huba podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu, teda imunitný systém.

Alergia na peľ agaricus huba extrakt Objednať

.

Reishi - V čínskej medicíne sa huba Reishi používa na podporu vitality a obranyschopnosti. V rámci EÚ je o tejto hube možné oficiálne tvrdiť, že podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu, podporuje normálne funkcie obehovej sústavy a podporuje udržanie normálnej hladiny cholesterolu v krvi.

Alergia na peľ reishi huba extrakt Objednať

.

Líščí sirup - Tradičná čínska medicína pomáha dospelým aj deťom. Rad detských sirupov MycoMedica je koncipovaný tak, aby pomáhal harmonizovať rôzne nerovnováhy detského organizmu. Obľúbený detský líščí sirup vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny Chu Shi Wei Ling Tang.

Alergia na peľ líščí sirup Objednať

.

Tak a teraz šup aj s deťmi do prírody. A vreckovky nechajte pokojne doma.

Štítok: alergia, peľ
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa