Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Ako sme s deťmi vyrábali sviečky z vosku

Publikované 23-03-2017 1092
Obľúbené0

V predvianočnom čase sme boli pozvaní na krásnu akciu do Materskej školy, kde sme učili deti vyrábať sviečky z pravého včelieho vosku.

S deťmi sme sa porozprávali o tom, ako vzniká vosk a na čo všetko sa používa a tiež o tom, aké vzácne sú aj ostatné včelie produkty ako je propolis, či peľ. Na naše počudovanie mali deti bohaté vedomosti o včelách a opeľovaní kvietkov a každé sa priznalo, že miluje med :)

Najviac ich však zaujala samotná práca s voskom. Deti si museli vosk sami nahriať , vykrojiť z neho ozdoby, ktoré následne použili na sviečku a sviečky zrolovať do požadovaných veľkostí. Takto si deti pripravili sviečky, ktoré si vzali domov a mohli ich darovať svojim rodičom alebo starým rodičom pod stromček. Každé dieťa si pripravilo viac verzií sviečok a pri ich výrobe panovala dobrá nálada a rozvoniaval vosk.

Sme radi, že aj takýmito maličkosťami vieme šíriť osvetu medzi mladými generáciami. Veríme, že hodiny, ktoré s nami strávili budú pre detičky prínosné a že si aj vďaka našim slovám osvoja vzťah k prírode, k jej ochrane a k podporovaniu tradícií.

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa