Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Ako mi krém Weleda Skin Food zachránil suché lakte, nohy a nos

Publikované 18-10-2021 Napísal 911
Obľúbené0

Či už je to najnovší krém, ktorý by mi mal vyhladiť aj tie vrásky, ktoré nemám, zázračné nové zložky alebo originálne a patentované spracovanie, vždy mám oči na stopkách a otáznik nad hlavou. Keďže sa pohybujem v oblasti marketingu, veľmi dobre viem, že sa nie vždy môžem spoľahnúť na zaručené super recenzie blogeriek a influenceriek.

To platilo aj pri “inzeráte”, ktorý zverejnil e-shop Babičkina záhrada na svojom Instagrame @babickinazahrada, v ktorom hľadali pár záujemcov o testovanie.

Chvíľami som mala dokonca pocit, že ich vidím častejšie, ako mnohé luxusné značky, ktorých krémy by ma stáli “pol výplaty.” Ich rad sľubuje liečebné účinky, upokojenie, hydratáciu a dokonca aj moje obľúbené zahraničné YouTube-rky tvrdili, že majú vďaka ich krému bezchybne vyzerajúcu pleť. A to už bolo slovo do bitky! Veď, ako by sa len Google mohol mýliť, však? :-P

Rozhodla som sa dať značke Weleda šancu. Zapojila som sa do testovania a čakala som, čo príde. A veru prišlo. Krásne zabalený voňavý balíček od Babičkinej záhrady ma čoskoro čakal na pošte a ja som sa mohla pustiť do testovania.

V mojom prípade však častokrát narážam na prvý kameň úrazu. Množstvo značiek, ktoré posielajú svoje produkty na testovanie, očakáva recenzie do pár týždňov. V niektorých prípadoch sa mi dokonca ozývali už do mesiaca, čo pri niektorých zložkách nie je reálne. Väčšina z nich totiž potrebuje až pol roka na to, aby začali účinkovať a aby boli výsledky viditeľné.

Riskla som to a tak sa moja recenzia objavuje na Michelle's Corner až teraz. A neľutujem to. Do mojej zbierky totiž pribudla značka, ktorá ma dostala svojou vôňou, prezentáciou a čo je hlavné, pomohla nie len mne ale aj mojej rodine, priateľovi, mojich suchým lakťom či nosu, ktorý bol v katastrofálnom stave počas jarnej alergie.

A keď vravím o suchých lakťoch, je vám zrejme jasné, že nepôjde o ľahký krémik, ktorý sa do vašej pokožky vpije lusknutím prsta. Konzistencia ma na prvý pohľad mierne zaskočila, no neskôr som pochopila, že je nevyhnutná.

Jeho prírodné zloženie plné rastlinných ingrediencií pripomína prechádzku po záhrade. Nájdete v ňom mandľový olej, rozmarínový extrakt, včelí vosk, extrakt z fialky trojfarebnej či môj milovaný nechtík a harmanček. Ešte pôsobivejší je však zoznam vecí, ktoré tento malý zázrak neobsahuje. Nenájdete v ňom parfumáciu, farbivá, minerálne oleje a dokonca ani syntetické konzervačné látky. Tým pádom je vhodný aj pre vegetariánov. No neznie to úžasne?

Produkty mi prišli hneď dva. V balíčku som si našla telové maslo Skin Food a univerzálny výživný krém Weleda Skin Food. A hoci som fanúšičkou telových masiel, moje srdce si prekvapivo získal krém na veľmi suchú až hrubú pokožku s hojivými a regeneračnými účinkami. A keď píšem hojivými, myslím tým doslova a do písmena zázračne hojivými. Absolútne sa nečudujem, že jeho účinky objavujú zákazníci už od roku 1926.

Pre rovnako zvedavé maniačky sem na úvod prikladám zloženie. Samozrejmosťou je aj Certifikát NATRUE - garancia najvyššej kvality čisto prírodnej kozmetiky a BIO kozmetiky.

Ingredients/INCI pre univerzálny krém: voda, slnečnicový olej, lanolín, mandľový olej, biely včelí vosk, alkohol, polyglyceryl-3 polyricinoleát, glycerín, limonén *, fialkový extrakt, parfum *, hydrolyzovaný včelí vosk, sorbitan olivát, extrakt z listov rozmarínu, extrakt z kvetov rumančeka lekárskeho, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, arginín, síran zinočnatý, linalol *, geraniol *, citral *, kumarín *

* z prírodných éterických olejov

Ingredients/INCI pre telové maslo: voda, slnečnicový olej, kakaové maslo, glycerín, glyceryl stearát citrát, bambucké maslo, kyselina stearová, kyselina palmitová, pentylen glykol, extrakt z rozmarínových listov, extrakt kvetov harmančeka lekárskeho, extrakt kvetov nechtíka lekárskeho, extrakt z fialky trojfarebnej, alkohol, betain, karagenan, xantanová guma, kyselina mliečna, glyceryl kaprylát, kaproyl/lauroyl laktylát sodný, Vôňa*, limonen*, linalool*, benzyl benzoát*, geraniol*

* z prírodných éterických olejov

Weleda odporúča produkty z radu Skin Food najmä na suchú, hrubú a drsnú pokožku. Aplikovať by sme ich mali jemnou masážou, no ja osobne som sa nechala uniesť. Nanášala som ich vždy a stále a niektoré dni (najmä počas zimných mesiacov) som mala chuť sa týmto krémom obaliť od hlavy po päty.

Masážne pohyby sú dôležité aj kvôli spomínanej hutnejšej konzistencii. Vďaka masáži sa vám krém v rukách zahreje a bude sa ľahšie rozotierať. Úprimne povedané, zamilovaná som bola už po týždni. To som však netušila, ako veľmi si ho zamilujem aj o pár týždňov neskôr.

Moja pokožka dlhodobo bojuje s reaktivitou. Po holení je oblasť mojich stehien posiata drobnými vyrážkami, ktoré sa mi ako tak darilo eliminovať vďaka sprchovému oleju Bioderma Atoderm. Jeho krémová a nemastná textúra bola zázrakom pre moju podráždenú pokožku a časom sa výskyt vyrážok naozaj zmiernil. V kombinácii s krémom Weleda som však pociťovala výsledky oveľa rýchlejšie a mám pocit, že je to pre moju podráždenú pokožku to pravé orechové "kombo".

Stehná boli opäť krásne, no tentokrát prišla o pár týždňov sezóna, ktorú milujem. Jar zaklopala na dvere a zo mňa bola usmrkaná alergička. Tvorili sa mi šupinky na nose, bol červený, podráždený a každé ďalšie smrkanie bolo pre mňa utrpením. Skin Food funguje zázračne nie len ako krém na ruky a lakte ale zachránil aj môj nos. Po každom smrkaní som si ho okamžite aplikovala a do pár dní som mohla nosiť makeup tak, ako som bola zvyknutá. Po nanesení púdru sa na nose nevytvorili nové šupinky a nepôsobil zničene.

Keďže výsledky prišli rýchlo a nečakane, rozhodla som sa tento rad zaradiť medzi stálice v mojej zbierke. A pred pár dňami mi ho odsúhlasil aj priateľ. Teraz vás možno prekvapím a dúfam, že ma nezabije, ak si toto prečíta, no Weleda Skin Food funguje aj ako krém na zaparené miesta. Ako aktívny športovec, ktorý zároveň celý deň sedí v kancelárii, sa pár dní trápil so zaparenou oblasťou na stehnách a jediné, čo som mala doma po ruke bol v danej chvíli práve univerzálny krém Skin Food.

Vyskúšali sme, otestovali, pár dní aplikovali a zaparené miesta sa naozaj po týždni používania upokojili. Po tejto skúsenosti už len potvrdzujem a citujem vetu, ktorú Weleda uvádza pri tomto produkte: "Ak by ste si so sebou mohli vziať na opustený ostrov len jednu vec, mala by to byť táto čarovná zelená tubička."

Áno, pripojila som sa k tisícom spokojných zákazníkov. Ak však hľadáte krém na denné používanie pod makeup, asi vás sklamem. Hoci som sušienka vysušená, moja suchá pleť bola po kombinácii krému a makeupu zhrozená. Všetko sa topilo, cítila som na svojej pokožke vrstvu niečoho ťažkého a tešila som sa na odlíčenie pleti. Osobne preto tento rad odporúčam ako SOS pomocníka, najmä čo sa tváre týka. Vo svojej ponuka však majú už aj ľahšiu verziu krému s názvom Skin Food Light. Pre fanúšikov ľahších foriem krémov predstavuje Weleda Skin Food Light ideálny variant a ja si na neho už brúsim zuby.

Telové maslo Weleda Skin Food je skvelé pri večernej aplikácii, keď sa už nikam neponáhľame, ľahneme do postele a necháme ho počas noci pracovať. Aj teraz mi pohľad padol na univerzálny krém, ktorý sa na mňa usmieva zo stola a viem, že večer si ma telové maslo počká pri posteli na nočnom stolíku. A ja sa na toto moje večerné hýčkanie veľmi teším.

Aký krém používate vy? Máte vo svojej zbierke záchrancu pre všetky situácie? Ste skôr milovníčkami hutnejších konzistencií alebo siahate po niečom ľahšom?

Štítok: skinfood, telový krém
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa