Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Ako mi babičkine rady pomohli uzdraviť sa na cestách po USA

Publikované 13-08-2018 936
Obľúbené0

Cestovanie je veľkým lákadlom a pre veľa cestovateľov i vášňou. Mnohých priam táto činnosť pohltí natoľko, že sa cestovanie stane nielen koníčkom, ale aj životným štýlom. Avšak aj cestovanie má svoje úskalia, je vyčerpávajúce a zdravie máme len jedno. Preto sa mnohokrát stane, bez ohľadu či ste na výlete, turistike alebo na dovolenke, že Vás dobehne neobľúbená chrípka, bolesť hrdla či brucha bôľ. 

Kým ste na cestách len na území Slovenska alebo v susedných štátoch a cestá trvá len pár dní, poviete si „vydržím to“, dáte si teplý čaj a doma po návšteve lekára ľahnete do postele. Ale čo robiť ak je Váš domov za širokým oceánom a Vaša dobrodružná cesta snov práve len začala a Vaše nasledujúce mesiace máte dopodrobna naplánované? Pravý cestovateľ musí predvídať aj tie nemilé situácie akou je choroba. Okrem toho, že si na svoju cestu zbalí všetky potrebné doklady vrátane cestovného povolenia ESTA visa, netreba zabúdať na bežné lieky proti bolesti a aj lieky, ktoré pravidelne užíva. 

Ochorela som, mala som silnú angínu i črevnú virózu. Čo mi pomohlo?

Bola som v USA tri letá po sebe na 4 mesiace a za ten čas som bola chorá niekoľkokrát. A nielen s angínou. Keďže nie som ten typ, čo uteká ihneď do lekárne a kupuje neznáme lieky, uprednostnila som babičkine rady. Práve babičkine rady boli tie, ktoré pomohli nielen mne, ale i mojim kamarátom sa dať dokopy počas celých mesiacov! Preto sa pokúsim vymenovať rady i pre Vás, ktorí sa chystáte do USA, tak aby ste boli pripravení a vedeli o dostupnosti týchto prírodných zázrakov.

1. Zázvor

Zázvorje veľký pomocník proti vírusom, detoxikuje telo, pomáha aj pri trávení (môže pomôcť aj pri črevnej viróze) a odporúča sa najmä pri prechladnutí a angíne. Najlepšie je si zázvor nastrúhať do medu, alebo uvariť si z neho čaj. V USA stačí isť do najbližšieho obchodu a zázvor nájdete v oddelení ovocia a zeleniny. Nebojte sa ho, síce štípe, ale zaručene pomôže. 

2. Cesnak a cibuľa

Na Slovensku nieto človiečika, ktorý by nepoznal cesnak a cibuľu. Síce po ich konzumácii všetci navôkol vedia čo ste práve konzumovali, ale sú veľkí bojovníci proti chorobám. Totižto cesnak a cibuľa nielen výborne dochucujú pokrmy, ale sú prírodným antibiotikom. Ak Vás trápi silný kašeľ a chrípka, uvarte si z cibule čaj (môžete pridať aj trošku rozmarínov či celú škoricu) tento čaj pite po dúškoch po celý deň, uľahčí Vám vykašliavanie. Cesnak a cibuľu bežne používajú aj Američania, takže s dostupnosťou určite nebude problém. 

3. Šalvia

Áno, aj šalviu nájdete na pultoch amerických predajní potravín. Američania ju často využívajú na dochucovanie do rôznych omáčok či cestovín. Šalvia ma antiseptické účinky, pomáha pri nadúvaní odporúča sa prechladnutí a je priam zázrak, ktorý pomáha liečiť bolesť hrdla. Stačí si uvariť čaj zo šalvie a kloktať, dezinfikuje celú ústnu dutinu aj hrtan. 

4. Citróny a limetky

Citróny a limetky majú vysoké množstvo vitamínu C pri prechladnutí a chrípke telo potrebuje vyšší príjem tohto vitamínu ako keď je zdravé a preto sa neobávajte týchto kyslých pomocníkov, v amerických supermarketoch ich nájdete veľmi ľahko. 

5. Sladké zemiaky

Americké sladké zemiaky sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov. Američania ich pripravujú na rôzne spôsoby, na sladlo na slano ako prílohu a aj ako hlavné jedlo. Pri vyčerpaní organizmu Vám určite dodajú energiu. A keď sme už pri zemiakoch tak šupka z klasických zemiakov ako poznáte aj u nás doma, pomáha pri bolesti hrdla. Na noc si šupky zemiakov priložte na krk a zamotajte ich šatkou, vyťahujú totižto zápal. 

Pri cestovaní netreba zabúdať na zdravie, pretože choroba Vám naozaj môže znepríjemniť celý Váš výlet. Nezabudnite si zobrať z domu lieky proti bolesti, ktoré sú bežne dostupné a aj Vás zastihne naozaj vážna choroba, alebo sa jej nebudete môcť striasť, určite navštívte lekára.Neriskujte svoj život. Pri vybavovaní potrebných formalít na cestu akým je pas a cestovné povolenie ESTA USA, si zabezpečte aj cestovné poistenie. V prípade úrazu, nehody, choroby, Vám toto cestovné poistenie hradí určitú výšku nákladov, spojených s ošetreným u lekára či hospitalizáciou. 

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa