Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Ajurvédske extrakty - Ashwagandha (ašvaganda)

Publikované 09-06-2021 Napísal 464
Obľúbené0

Ashwagandha (ašvaganda) s ľudovím pomenovaním indický ženšen

.

Ashwagandha je rastlinou, ktorá sa v najväčšom celosvetovom bylinnom medicínskom systéme považuje za prvotriedne prírodné tonikum. Je jednou z najcennejších bylín v ajurvédskom medicínskom systéme s históriou používania viac ako 3000 rokov.

Ashwagandha, tiež známa pod názvom Winter Cherry (zimná čerešňa) zlepšuje schopnosť tela udržať si fyzickú silu a zlepšuje adaptáciu organizmu na rôzne typy stresu.

.

Ashwagandha patrí medzi najčastejšie používané prísady v rôznych omladzovacích sérach. Pomáha udržať správnu výživu tkanív a to najmä svalov a kostí, pričom podporuje správnu činnosť nadobličiek a reprodukčných orgánov.

.

Ashwagandha a jej účinky

.

Ashwagandha je v rámci ajurvédy najlepším prírodným nervovým tonikom. Upokojuje celý nervový systém. Napomáha pri liečbe ochorení nervového systému. Uvoľňuje stres a napomáha normálnemu fungovaniu nervového systému.
Znižuje nervozitu, upokojuje myseľ a navodzuje spokojnosť mysle, čím napomáha bojovať s negatívnymi adaptogénmi.

Často sa ašvaganda podáva pacientom, ktorí trpia závratmi, bezvedomím, depresiami. Potláča mentálnu a fyzickú slabosť. Zvyšuje výkonnosť svalov a odolnosť. Posilňuje telo a obmedzuje únavu spôsobenú nahromadením negatívnych energií v tele. Funguje ako „rasayan“, t.j. substancia, ktorá pomáha pri predčasnom starnutí a osviežuje celé telo.

.

Ashwagandha poskytuje výživu pre mozog a umožňuje mu správne a výkonnejšie fungovať. Stimuluje rast axónov a dendridov nervovej bunky. Zlepšuje mentálne schopnosti, schopnosť zapamätania si a zlepšuje koncentráciu.

Uvoľňuje kŕče v artériách ako aj vo svaloch. Zlepšuje cirkuláciu krvi a tým aj celkovú výživu buniek v tele. Má vysoký obsah železa, zvyšuje hladinu hemoglobínu. Používa sa pri znižovaní vysokého krvného tlaku. Ashwagandha je vynikajúca bylina na posilnenie srdcového svalu a podporu jeho správneho fungovania.

Ašvaganda je tiež jedno z najsilnejších afrodiziák. Zvyšuje sexuálnu túžbu a zároveň dodáva telu potrebnú energiu na jej naplnenie. U mužov podporuje libido a výdrž, zvyšuje počet spermií. U žien je nápomocná pri redukovaní vaginálneho zápalu a zápalu maternice. Je výnimočne nápomocná pri nastolení rovnováhy celej hormonálnej sústavy.

.

 Objednať ashwagandha extrakt >>>

.

8 tipov s ashwagandhou pre lepšie zvládanie stresu

.

Ashwagandha pomáha a prispieva:

- k zníženiu stresu,
- k zvýšeniu energie,
- k podpore vitality
- priaznivo pôsobí pri srdcovo-cievnych ochoreniach,
- priaznivo pôsobí pri zápaloch priedušiek,
- prispieva k podpore imunity
- zlepšuje kvalitu života v sexuálnej oblasti u mužov a žien
- znižuje hladinu cukru v krvi

.

TIPY z ajurvédy

.

Ashwagandha pre vitalitu, energiu, pozápalové stavy priedušiek, ako protistresový prípravok (Kapha) - 2 kapsule s raňajkami, po chorobe, v rekonvalescencii aj 2 kapsule s obedom.

KOMBINÁCIA BRAHMI + AŠVAGANDA - ako podpora pri depresiách, (nenahrádza liečbu od lekára) alebo po ukončení liečby antidepresívami - dávkovanie : Ašvaganda 2 kapsule ráno a Brahmi extrakt 2 kapsule večer.

.

Ashwagandha (Withania somnifera)

.

Zlepšuje schopnosť tela udržať si fyzickú silu a zlepšuje adaptáciu organizmu na rôzny typy stresu. Pravidelné užívanie Ashwagandhy dodá svalom naspäť silu, uľaví od ich bolesti a uvoľní celý svalový systém. Ashwagandha je nervové tonikum, zlepšuje fyzickú aj psychickú výdrž.

Ashwagandha má vysoký obsah železa a zvyšuje hladinu hemoglobínu, posilňuje tkanivá, "čistí" myseľ, posilňuje nervovú sústavu a podporuje pokojný spánok. Podporuje pamäť, sexuálne schopnosti a redukuje šedivenie vlasov.

.

Ašvaganda pôsobí na:

Energia, vitalita, výživa, kĺby, svaly, šľachy, kosti, ženské orgány, mužské orgány, nervová sústava, pamäť, koncentrácia, krv, krvotvorba, bolesť, zápal

Ajurvédske vlastnosti: Vata -   Pitta =   Kapha +

.


Odporúčané kombinácie s Ashwagandhou:

Ashwagandhu odporúčame kombinovať s kapsulami Brahmi a Gotu kola pre podporu nervovej sústavy.

S kapsulami Boswellia-Curcumin kombinujte pri problémoch so svalstvom a kĺbami.

Pri únave a celkovom vyčerpaní kombinujte s bohatým zdrojom prírodného vitamínu C kapsulami Amalaki Rasayan.

.

S ktorou bylinkou zvyknete kombinovať Ašvagandu?

Štítok: bylinky, ajurvéda, extrakt
Niečo pre vás
Odporúčané články
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa