Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

9 rád, ako podporiť imunitu u detí počas chrípkového obdobia

Publikované 21-11-2019 Napísal 1735
Obľúbené0
V tomto období je na školách a v škôlkach množstvo viróz. Vírusy pritom bývajú čoraz odolnejšie a práve na miestach, kde sa nachádza veľa detí pokope, prepuknú najčastejšie. Aj preto je dobré ochrániť pred nimi vaše deti. Ako ale podporiť ich imunitu, aby vám neskončili v posteli a v horúčkach?

9 tipov pre lepšiu odolnosť detí voči chorobám

Pripravili sme pre vás hneď niekoľko tipov, vďaka ktorým vaše deti nepodľahnú vírusom tak ľahko. Niektoré z nich už isto poznáte, no okrem známych rád pre vás máme aj pár tipov na zdravé bomby v podobe bylinných štiav a sirupov.

1. Zdravá a pestrá strava je základ

Vedeli ste, že približne cez 60 % imunitných buniek sa nachádza práve v črevách? Aj preto má strava zásadný vplyv na to, ako sa cítime a ako sme náchylní na choroby. U detí to nie je inak.

Najmä v týchto chrípkových obdobiach je preto dôležité upriamiť pozornosť na pestrú stravu s dostatkom ovocia a zeleniny, ktoré deťom doplnia potrebné vitamíny. A ako na zdravú stravu? Pozrite si napríklad tieto tipy na zdravé jedlá, ktoré si vaše deti zamilujú.

2. Dostatok pohybu

Ďalší faktor, ktorý výrazne vplýva na detskú imunitu, je dostatočný pohyb. Ak svoje dieťa učíte aktívnemu životnému štýlu, robíte asi to najlepšie, čo môžete. Pravidelné cvičenie zlepšuje nielen fyzickú kondíciu, ale aj psychiku. A v neposlednom rade zvyšuje aj počet prirodzených protilátok u vašich detí. Nezabúdajte, že najlepší je pobyt na čerstvom vzduchu.

3. Vyhýbanie sa miestam s množstvom ľudí

Najmä v období chrípok je dobré vyhýbať sa miestam, kde sa zdržiava veľa ľudí. Samozrejme, že sa tomu nedá vždy vyhnúť, no napríklad ak netreba, nechoďte s deťmi zbytočne po nákupných centrách a aj k lekárovi je lepšie sa objednať na určitú hodinu.

4. Doprajte deťom kvalitný spánok

Vedeli ste, že deti do 12 rokov by mali spať aspoň 10 hodín? Trojročné deti aj cez 12 hodín. Práve spánok zabezpečuje regeneráciu celého organizmu, a teda aj imunity. Okrem dĺžky je dôležitá aj jeho kvalita. Pred spaním by nemali jesť ťažké jedlá a takisto by sa mali vyhnúť pozeraniu televízie či hraniu sa na počítačoch a mobiloch tesne pred spaním.

5. Nezanedbajte hygienu

Veľmi dôležité je naučiť dieťa aj správnym hygienickým návykom. Ak sa naučia poriadne si umývať ruky vždy, keď prídu z vonku, prípadne po toalete, znížia tak riziko infekčných ochorení takmer na minimum. Samozrejme ich ale treba viesť k tomu, aby zas nezašli do druhého extrému, a to prílišnej hygieny. Tá je rovnako nebezpečná ako tá zanedbaná.

6. Zvýšte príjem vitamínov prírodnou cestou

Imunitu vašich detí posilníte aj pomocou vitamínov, a to najmä vitamínu C. Väčšinu z vitamínov doplníte deťom pomocou pestrej stravy, no máme pre vás aj pár tipov na zaujímavé šťavy a sirupy, ktoré imunitu vašich detí poriadne nakopnú.

7. Rakytníková šťava

Vedeli ste, že rakytník patrí medzi produkty s najvyšším obsahom vitamínu C? Pitie jeho šťavy výrazne zlepšuje zdravie, posilňuje imunitu a má v sebe množstvo antioxidantov. Vyskúšajte ju doplniť do detského jedálnička a uvidíte tie zmeny.

8. Šípková šťava

Ďalším výborným zdrojom antioxidantov a vitamínu C sú šípky. Deti chránia aj pred nachladnutím a podporujú aj trávenie. Okrem toho skracujú dobu rekonvalescencie a majú močopudný účinok.

9. Echinaceový sirup

Ako posledné si povieme niečo o sirupe z Echinacey. Tento sirup pomáha najmä pri infekciách dýchacích ciest, pri nádche, kašli, angíne či ďalších zápaloch dýchacieho systému. Obsahuje množstvo vitamínu C, takže podporí aj imunitu a dieťa sa skôr vylieči.

Dúfame, že sme vám dali dostatočné množstvo rád a že vaše deti len tak niečo neskolí. :)

TIP: Pozrite si našu ponuku zdravých a kvalitne spracovaných štiav , tu .

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa